Knut Even Ranheim er positiv, effektiv, dyktig og han farter rundt med diger redskap!

Knut Even Ranheim, Foto roy myrland

Høyt oppe i lia over bygdebyen Fagernes bor Knut Even Ranheim i den solfylte Ranheimsbygda. Den unge og arbeidsomme mannen er født og oppvokst på gård der. Arbeidsdagen hans er stort sett bak rattet i en diger grønn traktor med store gule hjul.

Knut Even Ranheim har gjennom flere år fått et godt “rykte” og er en populær maskinentreprenør å leie inn for både bedrifter og private. Etter som årene har gått har det blitt et par-tre John Deere traktorer og det nyeste “trekkdyret” har nr. 6155 R lakkert på det høyglanspolerte panseret.

-Nok krefter og god fart, gjør den spesielt velgentet til jobbinga jeg har både i høyfjellet og her nede i bygda. Spesielt det å kunne forflytte seg raskt og sikkert, både for min egen og medtrafikanters skyld, er viktig, avslutter Knut Even Ranheim praten hjemme på gården, før maskintralla skal lastets og enda et oppdrag gjøres  unna.

 

 

Knut even ranheim valdres ranheimsbygda landbruk maskinentreprenør foto roy myrland

Flytting av store og tunge maskiner på tralle, frakt av grus og masse med dumper henger som har god lasteevne, pluss diverse maskin-arbeid i  landbruket, med grasproduksjon som spesiale, er noe av det som fyller hverdagene til 22. åringen. Grasproduksjonen foregår i samarbeid med  Steinar Hovrud. Se hvordan det foregår i innslaget under:

Knut even ranheim valdres ranheimsbygda landbruk maskinentreprenør foto roy myrland

Lillesøster Mari er også innom på hjemgården en gang i blandt. Hun følger med og både “tyner” og motiver storebror, som hun er gruelig glad i og  stolt av!

vannvogn vannspreder Knut even ranheim valdres ranheimsbygda landbruk maskinentreprenør foto roy myrland

Vanning har vært “gull” nå i sommer.

Knut even ranheim valdres ranheimsbygda landbruk maskinentreprenør foto roy myrland

Vannvogna får vannet fra innsjøen Leirin og ledningsnettet fordeler vannet (med naturlig fall) til de fleste gårdene i Ranheimsbygda.

slåtte-eng Knut even ranheim valdres ranheimsbygda landbruk maskinentreprenør foto roy myrland

Fortsatt pågår 1. slotten i Valdres, men med de velkomne regnbygene innimellom, må det kjøres på møkk for å sikre så god som mulig 2. slått. innimellom slåtteøktene.

Knut even ranheim valdres ranheimsbygda landbruk maskinentreprenør foto roy myrland

Kontaktinfo til Knut Even Ranheim (bildet over) om du trenger grus på veien, flytting av maskiner, pressing eller slåing av gras eller om du skulle ha tømt en møkkakjeller eller to!

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × three =