Reidun og Knut gjorde hagen klar for stiv kuling!

Reidun og Knut Anvik Holhjem Brunlanes helgeroa garner blomsterpryd hage foto roy myrland

Blomstene kjøres i le når det meldes stiv kuling på “solysten” ute PåNeset i Larvik kommune!

Stiv kuling er ikke hverdagskost langs vestfoldkysten på sommeren. Yr.no varslet både regn og vind styrke 16 m.sek. 14. juni (og det kom).

Reidun og Knut Anvik på Holjem (bildet over) ved Helgeroa har et av Vestfold sine flotteste hageanlegg.  Reidun har gjennom flere tiår både lest og erfart hvordan blomster og planter skal ha det. Den enorme erfaringen og håndbårne kunskapen, om planter og stell av hage, er det få forunt å ha i dag. Det synes, duftes og smakes god i hagen hun steller både seint og tidlig.

 

-Fordi om det har vært varmt lenge nå, så har jeg drøya med å plante ut hortensiaen. Nå når det er meldt skikkelig ruskevær så er det også best å få den i le og under tak. Plantene er i fin form og så fort uværet har gitt seg skal de få både jord og næring å vokse seg store og fine  i, forteller hun før mannen knut rygger plantene i sikker dekning.

“Forhagen” på Holhjem er et vakkert skue når sola og vannet får gjort sitt utover sommeren, men bak huset til Reidun og Knut Anvik er det også et “eventyr”!

Der er en hage til med grusganger, pryd- og bruksvekster og ikke minst god plass til tørkestativ og arbeidsplasser.

Roseplanten der er et syn i seg sjøl og er fler meter lang.

Den har tonnevis med næring rundt røttene fra de firbente vennene til datteren Camilla. Hun bidrar også med stell og omsorg til plantene og hun har stallen sin  vegg-i-vegg.

Kystnært og “friskt” når kulinga biter, men varmt og mildt når sola skinner.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eleven − 9 =