Fjord Line vil ha ny fergeterminal i Sandefjord – blir Norges mest moderne og miljøvennlige

Fjord Line vil ha ny fergeterminal i Sandefjord - blir Norges mest moderne og miljøvennlige

Fjord Line har store ambisjoner for videre vekst og har inngått avtale med malingsprodusenten Jotun om tomtekjøp. På tomten på Vindal skal det bygges en grønn havn med kaianlegg, terminalbygning, oppstillingsplasser for privatbiler og nyttekjøretøy og nødvendige servicetilbud. Vil tilby konkurrenten Color Line plass om de ønsker.

Modell av den nye havneterminalen i Sandefjord. Foto Fjord Line

– Vi er svært fornøyd med å ha fått til denne avtalen med Jotun. Vi vokser med mer enn 15 prosent i året og fra 1. januar 2020 går vi fra å operere ett til to skip mellom Sandefjord og Strømstad. Vi mener Sandefjord er det klart beste stedet i Vestfold for fergeanløp. Investeringen vi nå skal gjøre på Vindal viser vår langsiktige ambisjon i og for byen, sier Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjord Line i en pressemelding.

Bidrag i byutviklingen

Kommunen har i flere år signalisert at de ønsker å avvikle fergeanløpet i indre havn og omregulere arealet til bolig, servicetilbud og annen næringsutvikling. Målet er å redusere trafikken og miljøbelastningen i sentrum. Fjord Line mener kommunepolitikerne nå enklere kan realisere planene om å flytte fergehavnen ut av sentrum.

Fjord Line stiller med åpne armer dersom Color Line ønsker å bruke  havnen til sin rute mellom Sandefjord og Strømstad. Foto Jan Arne Dammen

– Vi har tatt signalene fra politikerne, og dette er ett av våre bidrag til byutviklingen i Sandefjord. Havnen på Vindal vil også være tilgjengelig for andre rederier, og vi stiller med åpne armer dersom Color Line ønsker å bruke denne havnen til sin rute mellom Sandefjord og Strømstad. Havnen vil bli organisert som et eget selskap i Fjord Line-konsernet og andre rederier kan kjøpe tjenester av dette havneselskapet på normale og transparente kommersielle vilkår, sier Rickard Ternblom.

Fjerner deponi

En del av avtalen mellom Jotun og Fjord Line er et samarbeid om fjerning av de avfallsdeponiene som i dag er på eiendommen. Konsernsjef i Jotun, Morten Fon, er tilfreds med at tomten nå blir ryddet på en trygg og ansvarlig måte, og at området utvikles videre som næringsareal.
– Denne tomten har ligget brakk i mange år, og vært avstengt for publikum. Nå får vi fjernet deponiene en gang for alle, åpnet opp eiendommen og sikret at den blir brukt til verdiskapende aktiviteter og flere arbeidsplasser i Sandefjord. Vi opplever Fjord Line som et langsiktig og profesjonelt rederi, og har hatt god dialog med dem i denne prosessen, sier Fon.

Nå vil Fjord Line umiddelbart opprette dialog med kommunen for å komme i gang med konsekvensutredningen og for å få nødvendige godkjennelser. Havnen vil, dersom planene realiseres, stå klar i god tid før 2025.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − three =