Kurv fra Valdres #1. -Piltingsrud gård

Kurv fra Valdres #1. -Piltingsrud gård
Del:Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Mat og matkultur er viktig i Valdres. Noe av det mest unike og lokale, etter rakfisken, er kurv.

Spekepølse er kanskje et mere alment navn på den tørka kjøttfarsen, som har modnet gjennom vinteren og våren på et lufig og tørt sted. Luftfuktighet, temperatuer og forskjellige ingredienser sørger fot et mangfold og smaker på spekepølsene, når gjøken galer og kurven er ferdig på sin “kurvehes”. Under “Valdresgildet” på Skiferplassen på Fagernes var det kåring av “den beste” kurven i dalføret 22. Juni. Nettavisa Langsveien.no vil fremover presentere noen av produsentene av “Kurv fra Valdres”.

Først ut er Siri Ødegaard og Rasmus Piltingsrud (bildet over) fra Piltingsrud gård i Sør-Aurdal. På den tradisjonsrike og historiske gården er det mat, opplevelser og overnattingstilbudet som har fokus.

-Kurven og mere til på Piltingsrud gard, kan du bli kjent med her: http://www.piltingsrudgard.no

Nettsiden Ivaldres.no har dette portrettet med Rasmus Piltingsrud:https://www.ivaldres.no/bedriftslederen-rasmus-piltingsrud/

Spekepølseoppskrift: https://www.matoppskrift.no/artikkel/Spekepoelser-en-gammel-tradisjon


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 − 2 =