Støl- og lokalmat-Valdres på sitt aller beste!

Støl- og lokalmat-Valdres på sitt aller beste!
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/0/3/langsveien.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 1884
Stølsriket i Valdres er både kjent og populært og absolutt vel verdt å besøke i sommer.

Aktive støler, med beitende dyr og et fenomenalt landskap rundt tiltrekker seg gjester i bil, på sykkel eller til fots. De bruker både timer og dager for å oppleve det helt unike og spesielle fjell-miljøet her Nord-Aurdal og Vestre-Slidre. Sykkelruta “Mjølkevegen” (går fra Vinstra til Gol red.anm.) går også gjennom området. Der er det mange forslag til opplevelser og overnattinger på strekningen . ww.cycklingnorway.no.

Ved Tisleifjorden og på Rognås Støl på Langstølen er det absolutt verdt å gjøre en stopp.

Berit og Sigmund Rognås (bildet over)  har stølet her i 51 år og i tidligere tider var det en drøy gå-tur med dyra fra gården nede i bygda i Ulnes. Nå er de “avløsere med utvidede fullmakter” og budeier med ansvar for melking og besøkende.

Kuene skal melkes morgen og kveld og gjester som kommer innom, skal også ha servering. Har du stoppet opp her på Rognås Støl vil du aldri kunne glemme Berit sine hjertegode kommentarer og smittende glede. Sigmund er også en mann du sent glemmer. Hans kunnskap og erfaring fra fjellbygda, sammen med godhet for dyr og mennesker er også sjelden vare å oppleve i 2018.

Lapper, rømmegrøt og kvitkao m.m., pluss tilhørende drikke serveres nå. Under praten på verandaen til selet på stølen, blei det mye prat om vannkrisa som nå plager store deler av sør-norge. -Melkebilen begynner å kjøre vann til stølene nå og jobben dyreeierne gjør for å se til at det er vann i terrenget til dyra, tar også tid nå, fortalte Sigmund Rognås.

Berit og Sigmund Rognås Støl LAngstøen stølsvidda Valdres Hemsedal hallingdal visitnorway vitisvaldres Foto roy myrland

Ved gjerde ventet kubølingen ledet av “Birgit” (etternavnet er Lien og er meget mulig oppkalt etter ei dame Hellbillies fra Hallingdal synger om red. anm.) Sigmund for melking. Da var kaffe og matserveringen over for denne gangen , men er du forbi er du garantert en helt uforglemmelig og trivelig stund med Berit og Rognås. De to er Valdres på sitt aller, aller beste! Gjestfrie, imøtekommende, musikalske!

Skulle du være forbi, så kom gjerne innom. Her anbefales et stopp på det aller varmeste og kom gjerne oppom til Olsokgudstjenesten her på stølen 29. juli.

Google kart til Rognås Støl: https://www.google.no/maps/@60.8767932,8.9450617,742m/data=!3m1!1e3

Olsokaften 29. juli  er det friluftsgudstjeneste på Rognås Støl. Les mere om det her: https://www.kirken.no/nb-NO/fellesrad/nord-aurdal/menigheter/Ulnes/hva-skjer/stolsmesse-ulnes-kyrkje/