Turid serverer fjell-ørret av “ypperste merke” på Tyinholmen

Tyinholmen foto roy myrland http://www.tyinholmen.no/ Turid Berge
Vest i Jotunheimen og ved innsjøen Tyin ligger ærverdige Tyinholmen Fjellstuer.
Det er Turid Berge (til høyre på bildet over) fra Randsverk i Vågå, som har drevet det tradisjonsrike stedet de siste årene (les historien her).
Hun har solid og lang erfaring med å severe fjellfolket god mat. “Ungdomsherberget” på Valdresflye ble også drevet av henne i lang tid, før hun tok over driften av Tyinholmen.
Sammen med ansatte og gode hjelpere tar hun i mot gjester og besøkende fra “all verdens land” her mellom innsjøene Bygdin og Tyin. Turid og Liv (på bildet over) tenner lys og sørger for at gjestene har det helt topp når maten nytes .
Tinderanglerere, fjellfolk og andre besøkende i den mektige fjellheimen her, får servert skikkelig og god fjellkost når maten serveres. Populært på menyen er stor og nyfisket ørret fra Tyin!
Ørret tyinholmen fjellstuer gressløk foto roy myrland
Ørreten serveres fra panna og “bader” i rømme når den kommer på bordet. Agurksalaten smaker himmelskt, og potetene er akkurat slik de skal være. Og gressløken… Den smaker til og med skikkelig den også, etter å ha grodd seg aromatisk og god 1085 m.o.h.!
Dermed er det bare å anbefale alle og enhver som har tid, lyst og mulighet til å legge turen innom Tyinhomen Fjellstuer og nyte både mat og utsikt på det flotte stedet.
KArt Eidsbugarden Tyin Tyinholmen foto roy myrland

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twenty + sixteen =