Ferskt reinsdykjøtt til salgs! -Reinsdyrsankinga er i gang.

Reinsdyrsanking Halgeir Opdal Fram Reinlag Valdres reinsdyrlakting olø foto roy myrland
Del:Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gjetere, frivillige. hunder  og helikopter er klare og så smått i gang med høstens reinsdyrsanking.
Først ute av tamreinlagene, i og rundt Valdres, er Fram Reinlag som begynner denne uken. Neste uke er det Vågå Tamrein, som skal drive inn dyra sine, til samle-og slakteplassen de har på Valdresflye.

Det er Fram Reinlag, som har dyrene sine beitende fra Spåtind, via sørbreddene av Vinstervannet og innsjøen Bygdin, til Tyin og fv. 53 der. Gjerdet nord for Bitihorn er “vinterskillet” for flokken.

Samleplass og salg av kjøtt skjer  i Olø, nord for Fleinsendin, men sør for Olø vatnet i Øystre-Slidre. (Fra Beitostølen følges veien mot Slettefjell og fra Vang står veibeskrivelsen under). Skrottene er nyslakta og kjøttet er som kjent produsert i fjellene her i Valdres og Jotunheimen.

Halgeir Opdal (bildet over) er leder i reinlaget og skriver følgende på hjemmesiden:

 

Reinslakting

Etter planen, satser vi på å starte årets reinslakt  i Olø, torsdag 6. september og kommer antagelig til å holde på til søndag 9. september.

For å komme til Olø fra Beitostølen kjør i ca 25 minutter (bomvei kr 50), via Beito mot Slettefjellvegen, ta av ved sydenden av Fleinsendin til Olø. Du finner slakteplassen på venstre side av veien.

Fra E16 i Vang tar du av ved Hemsing bru, kjører Slettefjellvegen, tar av til venstre ved sydenden av Fleinsendin og kjør deretter mot mot Olø. Ca 30 minutter kjøretid fra Hemsing bru.

Det er anledning til å kjøpe kjøtt på slakteplassen i år også. I 2018 selger vi hele dyr for kr 125 inkl mva pr kg.

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × one =