Syndinstøga er vel verdt et besøk.

Syndinstøga er vel verdt et besøk.

Noen få kilometer opp i åsen og litt innover fjellet, vest for Ryfoss i Vang i Valdres ligger Syndin og Syndinstøga. Støls og hytteområdet har utsikt og terreng som absolutt kan friste til et besøk eller 10!

På Syndinstøga er det både butikk, cafe/selskapslokaler, som betjener fastboende, hyttegjester og andre fjellfolk som kommer til fots, på sykkel eller med bil. Overnatting i gode senger er det også mulighet for der.

“Fjellkaradn” Runar Gullhaug (til venstre) og OlaWeisser er begge bosatt i Øystre-Slidre, men styrer Syndinstøga i Vang.

Runar er fra Rogne i Øystre-Slidre og kokk i sommersesongen, men skal nå i høst mønstre på sin faste jobb som kokk på skoleskipet Sørlandet. Ola er oppvokst i Vang, men fulgte med på flyttelasset til familien, når de bosatte seg på prestegården i Volbu i Øystre-Slidre.

Hjemlengselen til “ville vakre Vang i Valdres” var stor, så dermed styrer han Syndin Fjellstue også etter at driften trappes ned for sesongen etter høstferien.

-Grupper, møter og andre selskapeligheter er det åpent for utover vinteren også, avslutter han praten i ei fjellstue og i et område som absolutt er vel verdt et besøk.

-Om ikke du rekker det i år, så anbefales det å legge Syndinstøga inn i 2019 kalenderen

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 2 =