Jødeforfølgelse i Valdres. -Det grenser til historieforfalsking i Vang!

Forfatter Ingeborg Solbrekken Gestapos mest ettersøkte menn Vang i VAldres Peder Furubotn foto roy myrland jødeforfølgelse

Ingeborg Solbrekken (bildet over)  har skrevet boka “Gestapos mest ettersøkte nordmenn”. Den ble lansert på Valdres folkemuseum 13. september.

Jødeforfølgelse i Valdres. -Så langt jeg vet, ble kun 2 gårdsbruk ekspropriert i Norge fordi eieren var jøde under 2. verdenskrig. Et av de var i Vang i Valdres

I sitt foredrag om boka kom også Ingeborg Solbrekken med utsagnet. -Det grenser til historieforfalskning i bygdeboka i Vang.

Det hun siktet til og fortalte om, er jøden Hans Salomon sin skjebne i Valdreskommunen. Framstilling og beskrivelse i bygdeboka i Vang er helt feil, i flg. forfatteren. Hun begrunnet det grundig til forsamlingen.

Hans Salomon sin datter og sønn var til stede under lanseringen og fikk stor applaus av de frammøtte på Valdres Folkemuseum 13. september.

Roy Myrland i nettavisa Langsveien.no intervjuet både forfatteren og Valdres-historiker og skriftstyrar i Valdres historielag, Ivar Aars om saken.

Se og hør hele innslaget under.

https://youtu.be/P8AKyuavO7g

Bilder fra foredraget under


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 + 9 =