Høsttegn og muligens “norges fineste vedstabel”

Høsttegn og muligens "norges fineste vedstabel"

Her er en liten fotoserie med høsttegn. -Høsten er for mange jakt, båtvask og vedhogst.

Det er muligens “norges fineste” vedstabel på bildet over, og det er det lagt mye arbeid i den (har du bilde av en enda finere vedstabel, så send det gjerne til redaksjonen(alfakrøll)langsveien.no). Firkanta og rund ved, alt brenner når det har fått tørket lenge nok.

Gleden og lykka alle vedhoggere opplever er i hvertfall uslåelig etter endt jobb. Det har alle som har hogd, kløvd og stablet ei favn eller to med ved opplevd når de er ferdige og kan tørke svetten.

-Vedtørking tar tid og da gir det litt ekstra glede at vedstabelen også er pen å se på! -Kanskje “vedtørk minutt for minutt”, blir det neste satsningsprosjektet til statskanalen.

En sylinder og få hestekrefter. Tohjulstraktoren er “seig” og får vedlasset fram i “amish-tralla”.
Båtfolket har en “tung” tid nå om høsten. Frihet på vannet er over og uforglemmelige båtopplevelser er forbi for i år. Skuta må som regel på land i 7-8 måneder, og da må det skikkelig båtvask til. Solide “kjemikalier” fjerner alger og sot før “smykket” stues  bort i lager eller under presenning til vinteren er over.

Elghundene har sin beste tid nå. Elgspor, los og busting er helt topp!

Setter du pris på og liker det du ser og leser her på Langsveien.no? Bidra gjerne til flere slike artikler og bilder om du har lyst og mulighet.

Sau og andre beitedyr har mistet friheten sin for i år. Netting og strømtråder sørger for at de holder seg der graset er grønnest. Nemlig innafor gjerdet!

Vinteren er kommet fra ca 12-1500 m.o.h. i Jotunheimen, men enn så lenge er det høst med fine farger og mildt vær fra kyst til fjell. Ekstremvær og bøttevis med regn er fort glemt når høstsola skinner.

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 4 =