De gjør noen av Valdres og landets aller fineste og beste skiløyper enda bedre!

Fagernes anlegg A/S skiløyper Frank Haugen Sander Goflebakke Lyseng Gjermund Gigstad valdres skisenter leirin skiløyper foto roy myrland
Grunnarbeid utføres og det snør nå, i det som mange mener er landets aller fineste skiløyper!

Valdres skisenter og Leirin skiløyper ligger oppe på åsen Skrautvål i Nord Aurdal. Her er det milevis med flotte turløyper, som om få uker blir til velpreparerte skiløyper, i et eventyrlig vakkert terreng. Natursnøen i løypene prepareres etter alle kunstens regler, når det blir nok snø. Flere av landets- og utenlandske skiløpere bruker  de snøsikre og varierte løypene, som også er bundet sammen med løypenettverkene nordover og sørover i Valdres.

27. september begynte det å sludde å snø i området, men det er nok enda et par uker til snøen legger seg her. Før det sørger Fagernes Anlegg A/S for å bygge en solid bro over en bekk, som har skapt litt brydderi i lysløypa ved Valdres Skisenter.

Tråkkemaskin og skiløpere kan nå ferdes trygt over den nybygde brua når snøen kommer. Karene på bildet over garanter for at fundamenteringen til brua er 100%. Fra venstre Frank Haugen, Sander Goflebakke Lyseng og Gjermund Gigstad.

Oddvin Bakkene i Leirin Skiløyper forteller til nettavisa Langsveien.no: -Utbedringen var viktig for å sikre at vannet i vårsmeltinga ikke tar med seg massa, som lå over røret, som ledet bekken under løypa før. Oddvin Bakkene  forteller videre at han nå også jobber sammen med Melladn Turløyper . -Vi forbedre løypene og gjøre det lettere å lage skispor når det er lite snø tidlig i sesongen ved Lie, Juvike og Raballe, avslutter han løypepraten.

Sander Goflebakke Lyseng følger nøye med når Gjermund Gigstad “fintenker” og forteller hvordan bru og bekk skal falle best mulig og naturlig  inn i terrenget. Foto: Roy Myrland/www.langsveien.no
Diger redskap, med nøyaktig maskinfører, fra Fagernes Anlegg A/S flytter stein og masser. Det bidrar til at det kan bli gode skiløyper tidlig på sesongen.
Om få uker er det snø og
Om få uker er det snø og skiføre her. Foto Roy Myrland / www.langsveien.no
Satt du pris på og likte artikkelen om skiløyper? Bidra gjerne til flere slike artikler og bilder om du har lyst og mulighet på Vipps. Konto nr. 99346

Tekst og foto: Roy Myrland 27.09.18

 

 

 

 

 

.

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twelve − 2 =