Hvorfor kalles noen katter “skipskatt”?

Kattepote skipskatt -bia

Huskatt, skogskatt, fjøskatt, trollkatt, pusekatt eller skipskatt. -Kjært barn har mange navn og noen har flere “fingre”.

Katter har normalt 18 fingre/tær på potene sine, fem på hvert forben og fire på bakbena. Katter med polydaktyli (Gresk: Poly=flere, daktylos=finger) har ekstra antall lemmer på potene sine, som skyldes en arvelig defekt hvor genet finnes i begge foreldrene.

Polydaktyle katter blir kallt skipskatt fordi de angivelig skal ha vært et vanlig syn på Spanske og Portugisiske handelsskip langs den norske kysten. Disse ekstra fingrene/tærne har ført til antagelser om at det gir katten bedre balanse på skip når det sjøer, de har også blitt forventet til å være ekstra gode på å klatre og å jage rotter og mus. Noen sjømenn anså dem til og med som lykkebringende

-Bia

Kilder:
Messybeast. Hentet fra: http://messybeast.com/poly-cats.html
The Straight Dope. Hentet fra: https://www.straightdope.com/columns/read/1653/is-it-true-many-new-england-cats-haveextra-paws-because-boston-ships-captains-considered-them-lucky/


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × three =