Nye råd om egenberedskap fra DSB

Nye råd om egenberedskap fra DSB

I dag lanserer Direktoratet for samfunn og beredskap (DSB), i samarbeid med Oslo kommune, kampanjen “Du er en del av Norges beredskap” for å styrke bevisstheten og kunnskapen om egenberedskap i befolkningen.

– Vi lever i et trygt og stabilt samfunn der vi er vant til at det meste fungerer som det skal. Livet i Norge er imidlertid helt avhengig av blant annet strøm, vann og internett – og nettopp det er vår største sårbarhet, sier Cecilie Daae, direktør i DSB (bildet).

Forbered deg

Tenk igjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig. Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i flere dager, bør du være rustet til å klare deg selv noen dager.

– Når samfunnet rammes av en stor hendelse eller krise, må hjelpen først ut til de som trenger det aller mest. Jo flere av oss som er i stand til å ta vare på oss selv og hjelpe de rundt oss ved en hendelse, jo bedre rustet står vi som samfunn. Sammen er vi forberedt, sier Cecilie Daae.

Bakgrunnen for denne kampanjen er at klimaendringene har bidratt til mer ekstremvær som kan føre til bortfall av kritisk infrastruktur, som for eksempel strøm, vann og mobilnett, sier Cecile Daae, direktør i DSB.

Sett deg inn rådene fra DSB

www.sikkerhverdag.no

Av Jan Arne Dammen Alle foto DSB


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − 4 =