Ukens fremmedord: Fobi

Ukens fremmedord: Fobi

Ukens fremmedord er fobi.

Fobi (Gresk:phobos=skrekk, angst) er en intens, irrasjonell og vedvarende frykt for gjenstander, visse situasjoner, aktiviteter, mennesker eller dyr, gjerne parret med et behov for å unngå det man er redd for.

Fobier deles inn i tre kategorier: Enkel eller spesifikk forbi, sosial fobi og agoraforbi. Spesifikke fobier deles inn i fire underkategoerier: Fobi for insekter eller dyr, fobi for naturfenomener, fobi for sykdom eller skade og fobi for bestemte situasjoner.

Fobier er svært vanlig og sannsynligheten for å utvikle en fobi i løpet av livet ansees å ligge på 10–25%. Den vanligste formen av angst er spesifikk fobi, men denne formen fører sjelden til omfattende livsproblemer og de rammede søker derfor ikke profesjonell hjelp i lik linje med de som sliter med sosial og/eller agorafobi.

-Bia


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × 3 =