På søndag er det farsdag

På søndag er det farsdag

Pappaene feires søndag 11. november.

Farsdag (Engelsk:Fathers day=farsdag) har ikke vært en tradisjon i Norge lenge, etter andre verdenskrig ble den innført som et slags motstykke til den mer populære morsdagen. Hvordan den blir feiret varierer sterkt, men det skjer som oftest innen familiens rammer med ekstra oppmerksomhet til pappaene.

I likhet med flere andre nordiske land feires farsdag i norge den andre søndagen i november hvert år, datoen ble endret etter mellomkrigstiden fordi handelsnæringen ønsket mer avstand mellom farsdag og morsdag.

St. Josefs dag (19. mars) har vært feiret i katolske land siden middelalderen og ansees som forløperen til farsdag. Noen steder feirer man farsdag fremdeles 19 mars, men den tredje søndag i juni er den vanligste datoen å feire farsdag på i de fleste land.

-Bia


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 11 =