Ukens fremmedord: Internett

Ukens fremmedord: Internett

«The linked computer networks of the U.S. Defence Department» har blitt forkortet til «interwork», som igjen er blitt forkortet til «internett».

Internett er en rekke datanettverk som kommuniserer med hverandre i henhold til Internet Protocol (IP), mange slike netteverk har blitt bygget opp og knyttet sammen til et verdensomspennende nettverk som har fått egennavnet internett.

Selv om teknologien som internettet stammer fra utviklet seg gradvis på 1970- og 80- tallet, var det først etter lanseringen av World Wide Web i 1991 med tilhørende webleser i Windows i 1995 at nettet fikk en eksplosiv økning av trafikk.

Nettet har omfattende bruksområder, ved hjelp av ulike sammarbeidende tjenester kan vi bruke det til å kommunisere med mennesker og maskiner over hele verden. Den vanligste formen for informasjonsdeling via internett er tekst, bilder, video og lyd, i tillegg til dette brukes det også flittig til netthandel, pengeoverføring, fjernstyring av elekronikk, observasjon og rapportering.

-Bia


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine − three =