Den viktigste julegaven – Gi en stjerne

Den viktigste julegaven - Gi en stjerne

Det nærmer seg jul. I mange uker har gatene badet i julelys og TV-reklamene solgt julestemning på tilbud. Det kan være lett å glemme at ikke alle gleder seg til høytiden. Mens mange teller ned til en tradisjonsrik feiring med familie og venner, er det andre som gruer seg til hele desember.
Mange nordmenn feirer ikke jul. Kanskje på grunn av religion, at de ikke har noen å feire med, at økonomien ikke strekker til eller fordi de er alvorlig syke. Uansett skal du ikke behøve å føle deg alene.

Gi av deg selv

Den viktigste julegaven vi kan gi er å vise at vi bryr oss om de som har det vanskelig. Heldigvis finnes det mange måter å gjøre det på. Du kan plukke opp telefonen og ringe. Dra på hjemmebesøk. Hjelpe til med husvask eller handling. Du kan melde deg som frivillig. Gi gaver til Fattighuset. Eller du kan sende en julestjerne til noen som må være på sykehus i julen.

Det viktigste budskapet med stjernen er det som står på den «Det er mange som tenker på deg», sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

Da Kreftforeningen startet vår julestjerneaksjon i 2012 var det fordi vi ville vise omtanke for de mange pasientene som må gjennomgå tøff kreftbehandling i julen. De som virkelig får kjenne på kroppen at kreft ikke tar juleferie. Pengene vi samler inn går til livsviktig kreftforskning. Samtidig kan du velge et sykehus som skal motta en julestjerne og henge den opp som et symbol på varme, håp og omtanke. Vi vet at stjernene gleder mange som må møte julen med en klump i magen. Den vonde frykten for om de selv eller en av deres nærmeste vil få leve videre.

Et lite lyspunkt

«Jeg sendte en julestjerne forrige jul. Jeg vet ikke til hvem det var eller hvor pasienten lå. Jeg vet heller ikke hvordan det gikk, men jeg håper du fikk glede av stjernen, at den ga håp, julestemning og glede i en vanskelig stund», forteller Wenche fra Vesterålen som ga en stjerne i fjor.

70 sykehus

I år skal rekordmange 70 sykehus henge opp de hvite stjernene, gitt av folk over hele landet. Til sammen vil de pynte opp over 10 000 sykehusvinduer og korridorer. Engasjementet i folket øker for hvert år.
En stjerne i vinduet gjør ikke frisk. Den fjerner ikke alt som er vondt og vanskelig. Men for den som ligger i sykehussengen og titter opp mot vinduet, er den et lite lyspunkt som minner deg på at du ikke er alene. Det viktigste budskapet med stjernen er det som står skrevet på den: «Det er mange som tenker på deg».

Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen

GI EN STJERNE HER


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twenty + six =