Torbjørn og Pernille

Torbjørn og Pernille

Drammen Havn lyser opp to portalkraner på kaikanten som skaper et spennende blikkfang på Holmen syd.

 Norges hovedstad for bilimport så dagens lys allerede for femtifire år siden. Drammenselvas brakkvann var en av årsaken til at nettopp Drammen ble valgt til havn for import av biler, det saltfattige innholdet var en viktig faktor slik at bilene ikke skulle begynne å ruste før de ble understellsbehandlet. Selve Drammen havnevesen, som som administrerer havna, ble etablert allerede i 1735. I dag innehar havneområdet lagerhuskapasitet på 25.000 kvm som utgjør blant annet plass til 12.000 biler, av dem er 4500 plasser under tak. Totalt er det omtrent 200.000 kvm utendørs område disponibelt og 1805 meter kailengde. I 2016 tok Drammen havn i mot 109.000 biler, håndterte 2.555 millioner tonn og er en av Norges mest effektive knutepunkt for godshåndtering. 

Foto: Rune A Karlsen –   Kranene Torbjørn og Pernille løfter henholdsvis 50 og 23 tonn, og lyser pent opp i den industrielle delen av Drammen.

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 3 =