Ukens fremmedord: Dyskalkuli

Ukens fremmedord: Dyskalkuli

Matematikkvansker uten tilknytning til intelligens.

De fleste har hørt om dysleksi, visste du at det finnes et tilnærmet begrep som omfatter dårlige regneegenskaper? Det anslås å være like mange som har dyskalkuli som dysleksi, 5 til 10 % av befolkningen.

Dyskalkuli (Gresk:dys=dårlig og Latin:calculare=å telle) er en arvelig, tidlig tilegnet eller medfødt nedsatt evne til å utføre regnefunksjoner, som tilsier at de har vedvarende problemer med matematikk. Heldigvis finnes det muligheter for tilpasset opplæring, så det kan håndteres.

En person med dyskalkuli sliter blant annet med å foholde seg til grunleggende matematikkforståelse, mengder, mål, antall, formler, regnearter, former og geometri. Ikke alle som har problemer med matte har dyskalkuli, men det er mange som har dyskalkuli uten å vite det.

-Bia


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 + two =