Møt Lillann Ulverud

Møt Lillann Ulverud

Gliset fra Gran ☺

Keramikeren Lillann Ulverud (f. 1988) er en blid og sprudlende dame som holder til i Garrasjn Studio i Velde huset, nederst ved Skjervumsfeltet i Gran. Lillann er opprinnelig fra nabokommunen Lunner, men flyttet til Gran da hun var 14 år. Hun trives godt der og hvis storbyen skulle friste er det bare en liten time til Oslo. Lillann jobber som kunst og håndverkslærer på skolen i Lunner og på fritiden holder hun ofte til i studioet sitt, som ble åpnet i påsken 2018. Lillann’s glød for å utrykke seg kreativt er inspirerende og det er åpenbart at hun virkelig brenner for det hun driver med.

Lillann er en kreativ og utforskende sjel, hun begynte å eksperimentere med leire fra svært ung alder. Allerede som 4-5 åring oppdaget og facinerte hun seg for leires plastisitet. Hun henter inspirasjon fra kunstnere som Giovanni Lorenzo Bernini (1598-1680), Edvard Munch (1863-1944), Egon Schiele (1890-1918), Jackson Pollock (1912-1956), Belinda Blignaut (1968-d.d.), Alberto Bustos (1972-d.d.), Lillian Tørlen (1975-d.d.), Eirik Arnesen (1990 -d.d.) og de gamle greske skulptørene. Men mest av alt blir hun inspirert av sin familie og vennekrets, som alle er litt praktisk anlagt, så det lå litt i kortene at hun også ville utforske og utvikle sin kunstneriske tendenser.

Det er særskilt Lillann’s mamma Anne Siri Eriksen (f. 1960), som har vært en pådriver for Lillann. Lillann forteller at hun har arvet kreativiteten fra familien. Lillanns mor har alltid drevet med kreative prosjekter, og hennes døtre var alltid med. Mammaen har bygget Garrasjn Studio, Anne Siri og Lillanns verksted. De har utstillinger av og til, blant annet rundt påske der Lillanns skulpturer, brukskunst og morens tegninger, malerier og bilder stilles ut. Anne Siri har arbeidet med kreative prosjekter siden hun var liten. Anne Siri har vunnet årets nærbilde i Nordic Nature Photo Contest i 2012, så det er helt klart verd å ta en titt innom Garrasjn Studio.

Lillann forteller at hun jobber intuitivt med keramikken og bruker det som en måte å bearbeide sine tanker på. Hun skaper ut ifra en trang til å forme og fargelegge og det gir henne ro i sjelen å kunne utfolde seg kreativt. Hun bytter på teknikkene hun bruker og jobber lekent og eksperimentellt ved å utforske former, farger, detaljer og ulike sammensetninger. Hun jobber mest med resirkulert steingods. Hun foretrekker å jobbe med organiske former, men hun kan godt kombinere med geometri for å finne en balanse.

Garrasjn Studio’s facebook side kan du sjekke ut alle de kule tingene Lillann har laget, og hvis du finner noe du ikke kan leve uten kan du også kjøpe keramikk og bilder der. Hun tar også imot bestillinger hvis du skulle ha noe spesiellt i tankene, da er det bare å ta kontakt med henne der så dere kan bli enige om detaljene. Hun har også hatt tegnekurs (Croquis) i fjord høst og planlegger å tilrettelegge for flere kurs fremover, så stikk innom Garrasjn Studio på facebook hvis du vil følge med på hva som skjer fremover.

Lillann debuterte som utstiller på Galleri Brande i oktober 2018 som lokal keramiker, hvor hun og moren var også delaktige på galleriets Juleutstilling. Galleri Brande åpnet i 2015 og er et lokalt kunstgalleri i Brandbu drevet av frivillige, hvor kreative mennesker får anledning til å vise frem sine talenter. Både kunstnere og kunsthåndverkere. I galleriet kan du blant annet beundre keramikk, kniver, treskjæring, maleri, ikonagrafi, foto, strikking, smykker og mye mer. Det er en ny galleriåpning der første uken i februar 2019, så hvis du skulle være nyskjerrig på hva lokalbefolkningens unge har å by på kan du jo ta en tur, eller sjekk ut Galleri Brande på facebook.

I fremtiden ønsker Lillann å fokusere mer på skulptur og kunstgjenstander enn brukskunst, ved å for eksempel lage portretter i ulike komposisjoner av sort og hvit. Men hun er inne i en periode hvor hun føler en trang til å skulptere noen andre idéer, som hun vil bruke litt mer tid på å utforske først. Hun håper å komme inn på kunsthøgskolen for å få større akademisk uttelling og flere ben å stå på i forhold til keramikken senere. Drømmen er å nå gjennom med skulptur, i tillegg til å holde kurs og fortsette å utforske, bearbeide og dele de kreative impulsene sine.

-Bia


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × two =