“Scmakk, scmakk, scmakk, scmakk og scmakk”

"Scmakk, scmakk, scmakk, scmakk og scmakk"

Lørdagsmoro med  mange blå grader på standplass og super glid i løypa.

Landet rundt trener unge og lovende skiskyting i mørke og flomlyste kvelder nå. De som bor slik til og har mulighet, går på ski og trener med børse i dagslys også. Det selv om kulda biter med tosiffra blå og det er lørdag ettermiddag.

Den sammensatte idretten trenger mange år med terping på detaljer og teknikk, for å gi gode resultater. På veien dit for utøverne, er idrettsglede og fellesskap i klubber og skimiljøer viktig.

Birk Tvenge (9 år)(til venstre) og Eline Gigstad Bergene (10 år) i Skrautvål IL har begge lyst til og glede av å “banke ned blinker”. De går også styggfort, i “norges fineste skiløyper”, oppe på åsen nord-øst for Fagernes.

Håkon Bergene (foran på bildet over) er skiskytterpappa av beste merke. Han følger nøye med på standplass når drillen gjøres og skuddene faller. Råd og veiledning kommer umiddelbart etter skyteserien de unge for øret og jammen så “går det inn” en gang i blant også.

-“Scmakk, scmakk, scmakk, scmakk og scmakk”, er deilige lyder for både skiskyttere, trenere og tilskuere å se og høre, når blinkene blir hvite!

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 4 =