Fra “minneboka” til Ingebjørg Saglien Bråten. -Den gangen hoppdressen var lysegrønn og K-15 var stor nok hoppbakke

ingebjørg Saglien Bråten Etnedal skilag norges landslag hopp skihpp hoppbakke foto roy myrland
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/0/3/langsveien.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 1884

Ingebjørg Saglien Bråten fra Etnedal skilag (10 år til venstre på bildet over fra 2010)presterte stort i VM laghopp for kvinner 26. februar 2019. På en forbilledlig måte ble Valdres igjen satt på det internasjonale skikartet. Det skjedde under laghopp for kvinner VM i Seefeld i Østerriket.

De andre norske bronsemedaljørene på laget i VM i Seefeld var: Maren Lundby fra Kolbukameratene IL, Anna Odine Strøm fra Alta IF, Silje Opseth fra Holeværingen IL. Landslagstrener er Christian Meyer fra Trondheim

Den gangen i K-15

Høsten 2010 var Ingebjørg Bråten (den gang 10-11 år red.anm.) og resten av “Valdres Hoppteam” i Vikersundbakken og trente under vingene til ildsjel, turner og skihopper Nils Fystro fra Leira. Han hadde også med et par hjelpetrenere. -Daniel Tande, Anders Jacobsen og nåværende landslagstrener i Japan, Stian Andre Skinnes var noen av de som trente Ingebjørg Saglien Bråten den gangen. Da var hoppdressen lysegrønn og litt for stor, monsteret av en skiflygningsbakke var under bygging og K-15 var stor nok for valdreshopperne.

Bilder og artikkel fra høsten 2010 fortsetter under videoen eller se her

Videointervjuet under er fra 2016 med Ingebjørg. Der er også med Eirik Fystro fra Leira IL, lillebror Jostein Saglien Bråten fra Etnedal skilag og kombinertløper Halvor Killi Grønli fra Hedalen IL

Tekst og bilder under ble første gang publisert høsten 2010.

Tande og Fystro i Vikersund høsten 2010

 

 

Skihopper Anders Jacobsen er en forbildelig idrettsutøver og storartet “skikulturbærer”

-han bryr og engasjerer seg, med og om, de yngste og uerfarne skihopperne også!Anders Jacobsen instruerer Vikersund Foto Roy Myrland

Vår fremste og beste skihopper, Anders Jacobsen, tok seg tid til å følge opp unge og lovende “skiflygere” og deres engasjerte og håpefulle foresatte forrige helg.

Hoppbakker Vikersund Foto Roy Myrland

Det var Vikersund hoppanlegg og Flying Team Vikersund som igjen arrangerte hoppskole 24.-26- September.

Sprakhaug Jacobsen Foto Roy Myrland

Bård Sprakhaug har hovedansvaret og landslagshopper Anders Jacobsen er med som “hovedtrener” for hoppskolen, som også har med en mengde ildsjeler og utøvere fra Flying Teamet i arrangementet.  Fra store deler av sør-Norge deltok nærmere 70 unge skiløpere i plastbakkene og på innetreningen.”

Anders JAcobsen Vikersund Hoppere Valdres Hoppteam Foto Roy Myrland

På bildet over er det Valdres Hoppteam som omkranser vår eminente og populære skihopper og “kulturbærer” fra Heradsbygda ved Hønefoss. (Lenke til intervju med Anders Jacobsen i bunn av artikkelen).

Trenere deltagere Foto Roy Myrland

Hoppskoledeltagerne ble delt opp i grupper som ble ledet av trenere fra Vikersund Flying team. Ungene hadde samme trenerne i bakkene og inne, men lørdagens besøk i svømmehallen var “treningsfri”. På bildet over: Bak fra venstre. Fredrik Aalien, Espen Enerhaugen og Stian André Skinnes (Flying Team Vikersund). Foran; Martin M. Skrautvol, Simen Aasdokken Grønbekk og Christian Thon Christensen, alle tre fra Valdres Hoppteam.

Inne-treningen bestod av både spenst og teknikk og det gikk unna!

Overnatting Vikersund Foto Roy Myrland

I andre enden av den store salen var det soveplass for hoppskole-deltagerne. Om noen få mndr. blir nok dette VIP område når prøve VM i skiflyging skal arrangeres her.

MAnge Hoppere Foto Roy Myrland

Det var full aktivitet i begge de minste bakkene i Vikersund Hoppanlegg, men likevel blei det litt kø innimellom.

Sittestilling Foto Roy Myrland

Så enkelt og lett, men enda så vanskelig. På bildet over er det stortalentet fra Konsberg, Daniel André Tande, som instruerer den unge og lovende hopperen fra Leira, Eirik Fystro.

Ole Gunnar Fidjestøl Foto Roy Myrland

Ole Gunnar Fidjestøl følger også med på hoppskolen i sin kjære “hjemmebakke”. Den tidligere dristigste, og fortsatt populære skihopperen skal være rennleder under prøve VM i skiflygningsbakken om noen mndr. Du kan høre og se han i intervjuet som også inneholder klipp med noen av hoppskoledeltagerne sine prestasjoner i bunn av artikkelen.

Fra Voss Foto Roy Myrland

Fra øst og vest, sør og nord, var det veloppdragne og utholdne unger med på hoppskolen. Johannes Isdal Lirhus fra Voss og idrettslaget Bulken hadde med seg logistikkansvarlig og hovedsponsor Morten Lirhus på tur over fjellet til skiflygerbygda.

Klar Foto Roy Myrland

Det krever sitt å slippe taket..

På bommen Foto Roy Myrland

Og så tar det litt tid å få “klar” signalet.

I mella Foto Roy Myrland

Men så er akselrasjonen i gang..

I farta Foto Roy Myrland

Og hoppkanten nærmer seg styggFORT!

 

Skihopper Vikersund Svev Foto Roy Myrland

Det er i grunn rart at ikke disse guttene og jentene blei skapt med vinger, de svever flott!

spyling Foto Roy Myrland

Det er viktig å spyle skiene etter landinga, stein og jord har ikke noe i over- eller unnarennet å gjøre.

Hoppjenter Hedalen Foto Roy Myrland

Det er ikke bare i søndre Vestfold og i Larvik Håndballklubb at de “dyrker” jentene og sier: “-det er her jenter vinner”. -De blir fortjent heiet på og “løftet” fram, Valdres-jentene også. Fra Etnedal skilag og Valdres Hoppteam deltok Ingebjørg Bråten og Merete Saglien i Vikersund denne helgen.

Engasjerte Foto roy Myrland

Det er engasjement for skihoppere i alle aldere. Lovende juniorhopper og hoppskole trener, Stian André Skinnes,  har med seg Espen Mabro Trane på trenertribuna som tilskuer.

Halv fart Foto Roy Myrland

Hoppskolen har deltager på alle ferdighetsnivåer. Trygghet, trygghet og “halv fart” et par ganger, og så, så blir det fort nok “skaufart, toppen og litt til” etterhvert.

Svev 2 Foto Roy Myrland

Det krever mot, og læres solid skiferdighet, på plast med kandaharbinding uten “hel-stropp” i skibakken.

Mat Foto roy Myrland

Mat er også viktig for skihopperne. “Skiflygningskroa” med utsikt til “Dyret i Vikersund” (den ny skiflygningsbakken red.anm.) er et helt topp spisested for de skiinteresserte.

Om noen år.. Foto Roy Myrland

Om noen få år så er det kanskje Haakon Aaltvedt Pettersen fra Ørn i Skien som setter utfor i verdens største hoppbakke. Drømmen er der i hvertfall for hoppskoledeltagren som gleder seg til det blir snø og ordentlig forhold igjen.

Leder Valdres Hoppteam Leira Nils Fystro Foto Roy Myrland

Nils Fystro er leder i Valdres Hoppteam. Han er en av flere i Norsk skisport som bruker all sin fritid og alt sitt engasjement for at barn og unge skal ha det moro og oppleve skiglede i både løyper og i hoppbakkene rundt om kring i Norges land. Opplegget og arrangementet til Flying Team Vikersund i og rundt hoppskolen kan han ikke få fullrost nok og spesielt Anders Jacobsen sitt positive og engasjement setter han stor pris på. “Det er ikke mange som bryr seg og engasjerer seg slik av Worldcup deltagerne, som det Anders gjør, og det setter ungene stor og forhåpentlig uforglemmelig pris på”, sier den populære og “lettere hopp-engasjerte” Valdrisen.

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 + nine =