E18 Bommestad-Sky i Larvik nominert til «Årets anlegg 2018»

E18 Bommestad-Sky i Larvik nominert til «Årets anlegg 2018»

E18 Bommestad-Sky i Larvik og fv. 32 Gimlevegen–Augestadvegen i Porsgrunn er blant tre kandidater til Årets anlegg 2018. Det tredje av de nominerte er Bane Nors´ nye jernbanestrekning, Farriseidet-Porsgrunn, som også åpnet i 2018.

Henger høyt

Det er Byggeindustrien, fagbladet for byggenæringen i Norge, som hvert år kårer Årets anlegg og Årets bygg. Både for byggherre, konsulenter og entreprenører er prisen et ettertraktet kvalitetsstempel. Alt fra arkitektur, tekniske utfordringer, byggeledelse og entreprenører, økonomi, ytre miljø, HMS og samarbeidsforhold blir grundig evaluert av juryen. I 2013 fikk E18 Sky-Langangen, fra samme området, den prestisjetunge prisen for veianlegget som åpnet i 2012.

Brua er 28 meter bred og 570 meter lang. Hovedspennet er på 120 meter, her er det like før de kobles sammen. Foto Jan Arne Dammen
Stolt og fornøyd byggherre i Larvik

Gunn Brungot som er prosjektleder for E18 Bommestad-Sky er selvfølgelig strålende fornøyd med nominasjonen. Hun synes prosjektet fikk presentert seg på en god måte sammen med konsulenter og entreprenører under en intervjurunde hos juryen i Oslo for en uke siden. I 2013 var hun med på vinnerprosjektet Sky-Langangen, den gang som prosjekteringsleder. Nå blir det å vente i spenning de tre ukene frem til 3. april.

– Vi er mange, både i Vegvesenet og blant konsulenter og entreprenører som har del i denne anerkjennelsen. I en femårs tid har vi hatt en liten men svært kompetent byggherrestab her på Farrisriggen, og fra regionen for øvrig har vi hatt mange dyktige medhjelpere involvert. Spesielt er det også at vi har fått våre nære Vegvesen-kolleger i Telemark som en av de argeste konkurrentene, sier Gunn Brungot i en pressemelding.

Luftig arbeidsplass for dem som maler kablene på Farrisbrua. (Foto Vidar Askland)
Vinnerne avsløres på Byggedagene

Vinnerne i de to kategoriene blir offentliggjort på Byggedagene 2018. Arrangementet foregår på Radisson BLU Plaza Hotell i Oslo 3. og 4. april.

Les mer om anleggene her
Vegnett.no 

Arkitekten kalte vinnerforslaget Milepel, Farrisbrua har blitt et landemerke på E18 ved Larvik. (Foto Vidar Askland)

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 12 =