Stafett er stafett og det er gruelig moro!

Stafett er stafett og det er gruelig moro!

Stafett Birken er bitt et særdeles kompakt og trivelig skirenn på Birkebeineren skistadion. I de olympiske løypene fra 1994, gjorde 183 lag unna 7.5 km. lange etapper, dagen før Birkebeinerrennet.

Bildet over: Anne Magnhild Sundet fra ABAX var en de flere tusen som konkurrerte i et av Birken Skifestival sin konkurranser fredag 16. mars 2019

Skiløpere fra firmaer, vennegjenger og andre lag og foreninger stilte opp og støttet hverandre både før og etter rundene var unnagjort. Felleskapet, skigleden og godt humør står i fokus i rennene de dyktige og erfarne arrangørene på Lillehammer får til.

Birken Skifestival er som navnet sier en festival. Den handler ikke kun om hvem som staker seg rasket fra Rena til Lillehammer,med sekk på ryggen. Birken Skifestival er bygdemoro av beste sort med bål, samhold, litt slit, gode skrøner, gode historier og topp stemning. Akkurat slik langrenn skal være!

Alle resultater her: https://birkebeiner.no/no/resultatservice

Under følger stemningsrapport i fotoserien med noen av deltagerne.

Nr. 40055 er tidligere skiskytter Lars Berge. Han stod i første linje for Eidsiva Bredbånd Transport Team sitt lag da starten gikk.
Vi er på Lillehammer og der er fortsatt OL dressene viktig og riktig antrekk på skirenn.
Et stort område er laget til slik at lagene har sine depoter rett ved vekslings-området. Skiløperne fra Halvbirken og Fredagsbirken går i mål uten p bli berørt av stafettløperne.
Bålpanner er viktig når det er skirenn. Thomas Nordahl Larsen fyra bra opp han og fikk maten varm og gikk fort på ski.

 

Hjemmelagede pizza-snurrer holdes varme i panna.
Valdriser på tur til “storbyen” Lillehammer hadde det trivelig og var i godt humør. Henrik Skattebo til venstre tok godt vare på lagkameraten sin Bjørn Erik Johansen i “folkehavet” på stadion.

 

Gode skismørere viser ikke hva de smører med.

-Og snøen bort fra støvlene
Bjørn Erik Johansen fra Vestre Slidre var “gira” som få før start.
Jørgen Sogn fra ABAX gikk to etapper i StafettBirken 2019. Tidene var gode på begge.

 

Forandring i år. Arrangørene hadde lagt opp til at løperne ble varslet når lagkameraten kom inn på stadion. Dette gjorde at arrangementet gikk mye greiere i år enn tidligere. Over er det Cathrine Due Lind som har det travelt med å komme ut i sporet for veksling.
Gunhild Rogstad Storsæter gikk 2. etappen for sitt lag. Hun hadde med seg Anne Reidun Tvenge(bak til venstre) og Kine Merete Skaar (bak til høyre) på sitt lag. På bildet venter de på Asle Hovdet, som gikk første etappen.
Lina Camilla Tollefsen er telemarking god som noen og stortrives i løypene på Lillehammer.
Gode venninner og kolleger hadde en fin dag i sporet.
Fra venstre: Tomas Nordahl Olsen, Anne Magnhild Sundet fra ABAX. Bjørn Erik Johnsen og Ståle Engen fra Byggmester Ranheim på Leira.
Anne Grethe Saxegård Olaisen (til venstre) fra Røn i Vestre Slidre holdt fokus på sikkerheten, før hun skulle ut å pigge sin etappe. -Det går fort i utforkjøringene og folk kommer enda fortere, så sikkerhet går foran farten der, fortalte hun til Anne Magnhild Sundet fra Tjølling i Larvik kommune.

 

“Majel” på skirenn! Skiløping har lange tradisjoner. Det samme har “majelen” fra Valdres, som er norsk tradisjonsmat av beste sort. “Suppelapskausen” med salt kjøtt og diverse tilbehør i gryta smakte himmelskt godt i ABAX sitt depot på Birkebeineren skistadion. Fra venstre: Anne Magnhild Sundet, Melina Sfrintzeris, Cathrine Due Lind, Per Christian Andersen og Jørgen Sogn.

Oppskrift på majel: https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/majel-2

Etnedølene i Valdres Hytte og Byggservice A/S, gikk fort oppe på åsen i “dølenes hovedstad” og leverte sterke etappetider. Fra venstre: Sander Thon, Bjørn Mikael Espelien, Jøran Moberg og Tor Henrik Kompen. Til daglig er de spreke karene å finne på ei hytte de bygger i ski og friluftseldoradoet på Lenningen i Valdres. Til info. Sander Thon sin bror Vegard, tok to gullmedaljer i NM for juniorer i Orkdal denne helgen, så “guttane” kan gå på ski.
Kort vei til løypa fra depotet. fra venstre: Melina Sfrintzeris, Anne Magnhild Sundet, Cathrine Due Lind og Per Christian Andersen. Han har sin idrettssjel og -hjerte i klubben til skilegenden Anette Bøe.
Karoline Dyhre Breivang gikk HalvBirken sammen med drøyt 1000 andre fredag 15. mars. To av de var Line og Frank Pedersen fra Larvik.
“Sagfører” Terje Ranheim (til venstre) og “kremar” Marius Berger på Skattum Leira, hadde en trivelig og god dag med kolleger og kunder på lagene i skiløypa.

 

Majel, pizza-snurrer og varme. André Andersen Trommestad gjode unna HalvBirken på 2:36:20 og hadde det helt ok i depotet etterpå.

 

Torbjørn Dokken leverte en solid 3. etappe og ble tatt vel i mot etter veksling av Marius Berger

 

 

-Noen av ABAX sine løpere i StafettBirken og HalvBirken 2019. “The Abaxians” er blant de ledende leverandør av elektroniske kjørebøker og utstyrskontroll. “Larvkingane” har solid erfaring som birkebeienere og har deltatt i StafettBirken i flere år. En gang har de også vunnet mix klassen da løpet gikk fra Rena til Lillehammer. De hadde igjen ei trivelig og minnerik helg fra snørike Lillehammer.

 

Thomas Kvifte gikk FredagsBirken fra Rena til Lillehammer. Han var storlig fornøyd med sin egen innsats og ikke minst skia sine. -Formen står i stil til skia. Den er topp, var hans kommentar da han litt sliten med stolt og lykkelig kom i mål etter å ha brukt 5 timer 8 minutter og 31 sekunder på den drøye skituren.
Scooteren gjøres klar for skøytebirken
Gaffatapen redder livestreamingen på de store kanalene også.
Tid for å pakke sammen stand og utstyr og vente et år til neste stafett på Birkebeineren skistadion.

 

Foto og tekst: Roy Myrland 18. mar 2019 Stafett

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen + two =