Mesterfotografen fra Valdres med mektig bok om isbjørner!

Mesterfotografen fra Valdres med mektig bok om isbjørner!

Våren er kommet i gang ved Steinsletta i Hole kommune. Trekkfuglene kommer over Krokskogen, der Kongens utsikt kneiser sør. En av de fastboende i det historierike området drar imidlertid mot iskanten helt i nord . Det er mesterfotografen Ole Jørgen Liodden (bildet over).

https://www.facebook.com/profile.php?id=857150316

Med oppvekst i Mikkjel Fønhus sitt rike, ble han tidlig vant til historier om bjørn. Nå er det isbjørnen, som han hans fokus. 

Ole Jørgen er mesterfotografen fra Valdres, som har vokst opp i Hedalen, nær den sagnomsuste Vassfaret.

Nå jobber han på Svalbard og bor i Hole kommune. Han har natur- og dyrebilder som sitt spesiale. Studier, reiser og fotografering har så langt medført utgivelse av  flere bøker, pluss at han har mottatt en drøss med utmerkelser for sine bilder.

Som en av verdens beste naturfotografer er og har han også  i flere år vært JapanPhoto ambassadør.

Nå er Ole Jørgen Liodden travelt opptatt på Svalbard. Der leder han fotoekspedisjoner fra Longyearbyen og opp til den 80. breddegrad (se www.wildphoto.com)!  Deltagerne er på båt og turene varer 8-10 dager, avhengig av årstid.

På spørsmål om det blir nordlysbilder også, forklarte Ole Jørgen at de var for langt nord for å kunne se nordlyset der oppe ved den arktiske iskanten.

Dette blinksuddet er tatt fra båt nå i år på Svalbard. Bamsen lusket lett etter skuta i flere kilometer på stranda. – Ole Jørgen har det som skjermbilde på telefonen! Bildet brukes med tillatelse dra fotograf Ole J. Liodden

Boka Ole Jørgen Liodden har skrevet og fotografert, slippes nå og handler om isbjørn og isbjørnjakt. Detaljrikdommen er stor. Jegere, bjørn og klima blir nøye omtalt og beskrevet.

Les mer om boka eller kjøp den på lenken under.

http://oleliodden.com/images/projects/polar-bears-and-humans/polar-bears-humans-the-book/


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 3 =