Melladn jaktfelt-cup og bursdagsfeiring med smell!

Øystre Slidre JFF og Trudvang Skyttarlag i Øystre Slidre arrangerte Melladn jaktfeltcup denne helgen. Det er 4. året cupen arrangeres, men før det har de to foreningen hatt jaktfeltskyting hver for seg. Det begynte vel nesten den gangen det var pil og bue som ble brukt, fortalte en av deltagerne. Første del av konkurransen foregikk ved Skaterudstølen (avkjøring mot Fullsenn fra fv. 51) lørdag 6. april. I dag var det på Trudvang  skytebane (avkjøring mot Melbybråten fra fv. 51 og videre opp på åsen for Kolstadbygda) det foregikk. Totalt ble 30 skudd ble avfyrt, på 5 standplasser, av ca 80 skyttere både lørdag og søndag. På de forskjellige standplassen varierte både avstand og mål. Våpnene som ble brukt var skytternes egne og var "grovkalibret" med lyddempere. Cupens deltagere var stort sett lokale elgjegere, som fikk verdifull skytetrening. De yngste konkurrerte også. Finkalibra børser fikk de låne. Antall skudd var som for de voksne, men avstanden var fast på 50 meter fram til blinken. Flere frivillige var med og arrangerte stevnene og ingen sa nei da de ble spurt, fortalte leder i Øystre Slidre JFF, Bjørnar Haugrud Melbye. Arrangementene gikk knirkefritt og praten gikk livlig mellom skytingene. Premiering var det for hvert enkelt stevne og sammenlagt. i tillegg var det også trekning av flotte premier for de som hadde deltatt begge dager. De yngste fikk flotte medaljer for sin innsats. Kristine Trandokken skøt blink flere ganger og feiret bursdagen sin med mange salutter 7. april. Bildet over: Andre Wigdahl, Erik Bie Pettersen Kristine Trandokken og Egil Trandokken. Leder i hjortevilgruppa, Silje Skattebo (bakerst) hadde god hjelp til arrangementet. Fra venstre: Emma Hagen Halstensen, Mary Skattebo og Torstein Furulund. Leder i ØSJFF, Bjørnar Haugrud Melbye (til venstre) og Sondre Midtun holdt orden på "sysakene". Sekretariatet hadde stålkontroll på treff og bom! Fra venstre: Svein Erik Skatteboe, Gerorg Skatteboe, Rune Engen, Lars Jørgen Wangensteen og Siv Steinsrud på standplassen for press-skyting. -3 skudd på 20 sek. fra sittende posisjon, mot blink 200 meter unna! Jegere i påskesol! Etter endt skyting var det å rydde opp og ta med blinker og annet hjem til skytterhuset. Fra venstre: Eirik Bie Pettersen, Martin M. Skrautvol, Haldor Berger, Cato Engen Wigdahl, Tore Reboli, Erik Gullaksen og Sigrunn Gullaksen.

Øystre Slidre JFF og Trudvang Skyttarlag i Øystre Slidre arrangerte “Melladn jaktfeltcup” denne helgen. Det er 4. året cupen arrangeres, men før det har de to foreningene hatt jaktfeltskyting hver for seg. -Det begynte vel den gangen det var pil og bue som ble brukt, fortalte en av deltagerne.

Første del av konkurransen foregikk ved Skaterudstølen (avkjøring mot Fullsenn fra fv. 51) lørdag 6. april. I dag var det på Trudvang  skytebane (avkjøring mot Melbybråten fra fv. 51 og videre opp på åsen for Kolstadbygda) det foregikk. Totalt ble 30 skudd avfyrt, på 3 standplasser og 6 hold, av hver enkelt skyttere både lørdag og søndag. På de forskjellige standplassen varierte både avstand og mål. Ca 80 skyttere deltok hver av dagene.

Våpnene som ble brukt var skytternes egne og var “grovkalibret” med lyddempere. “Melladn cupen” sine deltagere var stort sett lokale jegere, som fikk verdifull skytetrening.

De yngste konkurrerte også.

Finkalibrede børser fikk de låne. Antall skudd var som for de voksne, men avstanden var fast på 50 meter fram til blinken.

Flere frivillige var med og arrangerte stevnene og ingen sa nei da de ble spurt, fortalte leder i Øystre Slidre JFF, Bjørnar Haugrud Melbye. Arrangementene gikk knirkefritt og praten gikk livlig mellom skytingene.

Øystre Slidre JFF og Trudvang Skyttarlag i Øystre Slidre arrangerte Melladn jaktfeltcup denne helgen. Det er 4. året cupen arrangeres, men før det har de to foreningen hatt jaktfeltskyting hver for seg. Det begynte vel nesten den gangen det var pil og bue som ble brukt, fortalte en av deltagerne. Første del av konkurransen foregikk ved Skaterudstølen (avkjøring mot Fullsenn fra fv. 51) lørdag 6. april. I dag var det på Trudvang  skytebane (avkjøring mot Melbybråten fra fv. 51 og videre opp på åsen for Kolstadbygda) det foregikk. Totalt ble 30 skudd ble avfyrt, på 5 standplasser, av ca 80 skyttere både lørdag og søndag. På de forskjellige standplassen varierte både avstand og mål. Våpnene som ble brukt var skytternes egne og var "grovkalibret" med lyddempere. Cupens deltagere var stort sett lokale elgjegere, som fikk verdifull skytetrening. De yngste konkurrerte også. Finkalibra børser fikk de låne. Antall skudd var som for de voksne, men avstanden var fast på 50 meter fram til blinken. Flere frivillige var med og arrangerte stevnene og ingen sa nei da de ble spurt, fortalte leder i Øystre Slidre JFF, Bjørnar Haugrud Melbye. Arrangementene gikk knirkefritt og praten gikk livlig mellom skytingene. Premiering var det for hvert enkelt stevne og sammenlagt. i tillegg var det også trekning av flotte premier for de som hadde deltatt begge dager. De yngste fikk flotte medaljer for sin innsats. Kristine Trandokken skøt blink flere ganger og feiret bursdagen sin med mange salutter 7. april. Bildet over: Andre Wigdahl, Erik Bie Pettersen Kristine Trandokken og Egil Trandokken. Leder i hjortevilgruppa, Silje Skattebo (bakerst) hadde god hjelp til arrangementet. Fra venstre: Emma Hagen Halstensen, Mary Skattebo og Torstein Furulund. Leder i ØSJFF, Bjørnar Haugrud Melbye (til venstre) og Sondre Midtun holdt orden på "sysakene". Sekretariatet hadde stålkontroll på treff og bom! Fra venstre: Svein Erik Skatteboe, Gerorg Skatteboe, Rune Engen, Lars Jørgen Wangensteen og Siv Steinsrud på standplassen for press-skyting. -3 skudd på 20 sek. fra sittende posisjon, mot blink 200 meter unna! Jegere i påskesol! Etter endt skyting var det å rydde opp og ta med blinker og annet hjem til skytterhuset. Fra venstre: Eirik Bie Pettersen, Martin M. Skrautvol, Haldor Berger, Cato Engen Wigdahl, Tore Reboli, Erik Gullaksen og Sigrunn Gullaksen.

Premiering var det for hvert enkelt stevne og sammenlagt. I tillegg var det også trekning av flotte premier (bildet over) for de som hadde deltatt begge dager. De yngste fikk flotte medaljer for sin innsats.

Øystre Slidre JFF og Trudvang Skyttarlag i Øystre Slidre arrangerte Melladn jaktfeltcup denne helgen. Det er 4. året cupen arrangeres, men før det har de to foreningen hatt jaktfeltskyting hver for seg. Det begynte vel nesten den gangen det var pil og bue som ble brukt, fortalte en av deltagerne. Første del av konkurransen foregikk ved Skaterudstølen (avkjøring mot Fullsenn fra fv. 51) lørdag 6. april. I dag var det på Trudvang  skytebane (avkjøring mot Melbybråten fra fv. 51 og videre opp på åsen for Kolstadbygda) det foregikk. Totalt ble 30 skudd ble avfyrt, på 5 standplasser, av ca 80 skyttere både lørdag og søndag. På de forskjellige standplassen varierte både avstand og mål. Våpnene som ble brukt var skytternes egne og var "grovkalibret" med lyddempere. Cupens deltagere var stort sett lokale elgjegere, som fikk verdifull skytetrening. De yngste konkurrerte også. Finkalibra børser fikk de låne. Antall skudd var som for de voksne, men avstanden var fast på 50 meter fram til blinken. Flere frivillige var med og arrangerte stevnene og ingen sa nei da de ble spurt, fortalte leder i Øystre Slidre JFF, Bjørnar Haugrud Melbye. Arrangementene gikk knirkefritt og praten gikk livlig mellom skytingene. Premiering var det for hvert enkelt stevne og sammenlagt. i tillegg var det også trekning av flotte premier for de som hadde deltatt begge dager. De yngste fikk flotte medaljer for sin innsats. Kristine Trandokken skøt blink flere ganger og feiret bursdagen sin med mange salutter 7. april. Bildet over: Andre Wigdahl, Erik Bie Pettersen Kristine Trandokken og Egil Trandokken. Leder i hjortevilgruppa, Silje Skattebo (bakerst) hadde god hjelp til arrangementet. Fra venstre: Emma Hagen Halstensen, Mary Skattebo og Torstein Furulund. Leder i ØSJFF, Bjørnar Haugrud Melbye (til venstre) og Sondre Midtun holdt orden på "sysakene". Sekretariatet hadde stålkontroll på treff og bom! Fra venstre: Svein Erik Skatteboe, Gerorg Skatteboe, Rune Engen, Lars Jørgen Wangensteen og Siv Steinsrud på standplassen for press-skyting. -3 skudd på 20 sek. fra sittende posisjon, mot blink 200 meter unna! Jegere i påskesol! Etter endt skyting var det å rydde opp og ta med blinker og annet hjem til skytterhuset. Fra venstre: Eirik Bie Pettersen, Martin M. Skrautvol, Haldor Berger, Cato Engen Wigdahl, Tore Reboli, Erik Gullaksen og Sigrunn Gullaksen.

Kristine Trandokken skjøt blink flere ganger og feiret bursdagen sin med mange salutter 7. april. Bildet over: Andre Wigdahl, Erik BiePettersen, Kristine Trandokken og Egil Trandokken.

Øystre Slidre JFF og Trudvang Skyttarlag i Øystre Slidre arrangerte Melladn jaktfeltcup denne helgen. Det er 4. året cupen arrangeres, men før det har de to foreningen hatt jaktfeltskyting hver for seg. Det begynte vel nesten den gangen det var pil og bue som ble brukt, fortalte en av deltagerne. Første del av konkurransen foregikk ved Skaterudstølen (avkjøring mot Fullsenn fra fv. 51) lørdag 6. april. I dag var det på Trudvang  skytebane (avkjøring mot Melbybråten fra fv. 51 og videre opp på åsen for Kolstadbygda) det foregikk. Totalt ble 30 skudd ble avfyrt, på 5 standplasser, av ca 80 skyttere både lørdag og søndag. På de forskjellige standplassen varierte både avstand og mål. Våpnene som ble brukt var skytternes egne og var "grovkalibret" med lyddempere. Cupens deltagere var stort sett lokale elgjegere, som fikk verdifull skytetrening. De yngste konkurrerte også. Finkalibra børser fikk de låne. Antall skudd var som for de voksne, men avstanden var fast på 50 meter fram til blinken. Flere frivillige var med og arrangerte stevnene og ingen sa nei da de ble spurt, fortalte leder i Øystre Slidre JFF, Bjørnar Haugrud Melbye. Arrangementene gikk knirkefritt og praten gikk livlig mellom skytingene. Premiering var det for hvert enkelt stevne og sammenlagt. i tillegg var det også trekning av flotte premier for de som hadde deltatt begge dager. De yngste fikk flotte medaljer for sin innsats. Kristine Trandokken skøt blink flere ganger og feiret bursdagen sin med mange salutter 7. april. Bildet over: Andre Wigdahl, Erik Bie Pettersen Kristine Trandokken og Egil Trandokken. Leder i hjortevilgruppa, Silje Skattebo (bakerst) hadde god hjelp til arrangementet. Fra venstre: Emma Hagen Halstensen, Mary Skattebo og Torstein Furulund. Leder i ØSJFF, Bjørnar Haugrud Melbye (til venstre) og Sondre Midtun holdt orden på "sysakene". Sekretariatet hadde stålkontroll på treff og bom! Fra venstre: Svein Erik Skatteboe, Gerorg Skatteboe, Rune Engen, Lars Jørgen Wangensteen og Siv Steinsrud på standplassen for press-skyting. -3 skudd på 20 sek. fra sittende posisjon, mot blink 200 meter unna! Jegere i påskesol! Etter endt skyting var det å rydde opp og ta med blinker og annet hjem til skytterhuset. Fra venstre: Eirik Bie Pettersen, Martin M. Skrautvol, Haldor Berger, Cato Engen Wigdahl, Tore Reboli, Erik Gullaksen og Sigrunn Gullaksen.

Leder i hjorteviltgruppa i ØSJFF, Silje Skattebo (bakerst) hadde god hjelp til arrangementet. Fra venstre: Emma H. Halstensen, Mary Skattebo og Torstein Furulund.

Øystre Slidre JFF og Trudvang Skyttarlag i Øystre Slidre arrangerte Melladn jaktfeltcup denne helgen. Det er 4. året cupen arrangeres, men før det har de to foreningen hatt jaktfeltskyting hver for seg. Det begynte vel nesten den gangen det var pil og bue som ble brukt, fortalte en av deltagerne. Første del av konkurransen foregikk ved Skaterudstølen (avkjøring mot Fullsenn fra fv. 51) lørdag 6. april. I dag var det på Trudvang  skytebane (avkjøring mot Melbybråten fra fv. 51 og videre opp på åsen for Kolstadbygda) det foregikk. Totalt ble 30 skudd ble avfyrt, på 5 standplasser, av ca 80 skyttere både lørdag og søndag. På de forskjellige standplassen varierte både avstand og mål. Våpnene som ble brukt var skytternes egne og var "grovkalibret" med lyddempere. Cupens deltagere var stort sett lokale elgjegere, som fikk verdifull skytetrening. De yngste konkurrerte også. Finkalibra børser fikk de låne. Antall skudd var som for de voksne, men avstanden var fast på 50 meter fram til blinken. Flere frivillige var med og arrangerte stevnene og ingen sa nei da de ble spurt, fortalte leder i Øystre Slidre JFF, Bjørnar Haugrud Melbye. Arrangementene gikk knirkefritt og praten gikk livlig mellom skytingene. Premiering var det for hvert enkelt stevne og sammenlagt. i tillegg var det også trekning av flotte premier for de som hadde deltatt begge dager. De yngste fikk flotte medaljer for sin innsats. Kristine Trandokken skøt blink flere ganger og feiret bursdagen sin med mange salutter 7. april. Bildet over: Andre Wigdahl, Erik Bie Pettersen Kristine Trandokken og Egil Trandokken. Leder i hjortevilgruppa, Silje Skattebo (bakerst) hadde god hjelp til arrangementet. Fra venstre: Emma Hagen Halstensen, Mary Skattebo og Torstein Furulund. Leder i ØSJFF, Bjørnar Haugrud Melbye (til venstre) og Sondre Midtun holdt orden på "sysakene". Sekretariatet hadde stålkontroll på treff og bom! Fra venstre: Svein Erik Skatteboe, Gerorg Skatteboe, Rune Engen, Lars Jørgen Wangensteen og Siv Steinsrud på standplassen for press-skyting. -3 skudd på 20 sek. fra sittende posisjon, mot blink 200 meter unna! Jegere i påskesol! Etter endt skyting var det å rydde opp og ta med blinker og annet hjem til skytterhuset. Fra venstre: Eirik Bie Pettersen, Martin M. Skrautvol, Haldor Berger, Cato Engen Wigdahl, Tore Reboli, Erik Gullaksen og Sigrunn Gullaksen.

Leder i ØSJFF, Bjørnar Haugrud Melbye (til venstre) og Sondre Midtun, leder i storviltgruppa i Trudvang skyttarlag, holdt orden på “sysakene”. Sekretariatet hadde stålkontroll på treff og bom!

På standplass for press-skyting. Bak fra venstre: Svein Erik Skatteboe, Georg Skatteboe og skyteleder Rune Engen. Foran: Lars Jørgen Wangensteen og Siv Steinsrud. -3 skudd på 20 sek. fra sittende posisjon, mot blink 100 meter unna. ILD!

Jegere i påskesol! Etter endt skyting var det å rydde opp og ta med blinker og annet hjem til skytterhuset. Fra venstre: Eirik Bie Pettersen, Martin M. Skrautvol, Haldor Berger, Cato Engen Wigdahl, Tore Reboli, Erik Gullaksen og Sigrunn Gullaksen.

Svei Erik Skatteboe er glad i pølse, men det gikk også unna med sjokoladekake!

 

Onsdager i vinterhalvåret er det luftgeværskyting inne i klubbhuset til Trudvang Skyttarlag i Rogne.

 

Cato Engen Wigdahl og Bjørnar Haugerud Melbye er ledere av h.h.v. Trudvang Skyttarlag og Øystre Slidre JFF. De to var storfornøyde med deltagelsen og det flotte været. Det de satte aller mest pris på var de frivillige sin jobb! – Ikke glem å takke de, var deres siste ord før premieutdelingen. – Det er herved gjort.

Foto og tekst: Roy Myrland/www.langsveien.no 7. april 2019

Under følger arikkelen med tekst og bilder fra jaktfeltskytingen i solskinnet på Skaterudstølen i 2015.

Traff nye venner

Jaktfelskyting er både artig og trivelig. Spesielt moro er det når sola skinner og blinkene er akkurat passe lette/vanskelige å treffe for både de unge og de litt eldre.

skyting pågår foto roy myrland

Øystre Slidre jeger og fiskeforening arrangerte jakftfeltskyting på Skartrudstølen (langs veien inn til Fullsenn fra Fv. 51) denne helgen. Jegere fra både fjern (les Gausdal) og litt nærmere som f. eks. Vang, Vestre Slidre og Nord Aurdal deltok. Det var 5 poster i løypa med blinker på avstander fra 30 til 180 meter skulle treffes. Forskjellige “jakt”-skytestillinger var i bruk, som stående med støttestav, liggende og sittende. Av de ca. 100 skytterne som deltok var også 8 juniorskyttere med. De fikk skyte på egen feltmessig bane med 22 mm salongbørser.

Jaktfelskyting er god trening for jegerne som fikk prøve seg på forskjellige mål som. mår, storfugl, hjort og villsvin.

Jonny-Alexander Nrestad Skaterudstølen skytter jakt jeger foto roy myrland

Jonny-Alexander Nerstad er en ung og lovende skytter. Salongbørsa var stor, men stod stødig med støttebeina slik at juniorsytteren traff blinken så det suste! Dermed er det nok mulig at en dugelig revejeger er skapt.

Kjell Skattebo og Steinar Robøle Øystre Slidre Jakt Jegere Friluftsliv skyttere foto roy myrland

Kjell Skattebo og Steinar Robøle hadde det ikke ille i fjellet denne dagen. I tunet på Skatrudstølen var det langbord hvor skytterne slo av en prat etter konkurransen.

Erik Steinar og Sigrunn Gullaksen foto roy myrland

Erik, Steinar og Sigrunn Gullaksen gikk løypa sammen og storkosa seg i finværet, men hvem som skaut best var det ikke så mye snakk om etterpå. Men nye venner, det traff de!

Til info: Erik og Steinar skal også ut og lufte seg om fjorten dager. Da er det mopedløpet Volbfjorden rundt som arrangeres 1. mai og “Skravarokken mopedlaug” inviterer alle til å være med. -Det blir uten børser, men med mopeder forklarer Erik beroligende.

Marianne Aastad Øystre Slidre foto roy myrland

Marianne Aastad holdt styr på både penger og poeng i arrangementet til Øystre Slidre Jeger og fiskeforening.

Skyttere Øystre slidre jegere jakt foto roy myrland

Noen av deltagerne. Bak fra venstre: Steinar Nyheim, Oddbjørn Hansen, Erland Thon, Bjørn Einar Thon, Steinar Gullaksen, Steffen Gårdhammer, Erik Gullaksen og Sigrunn Gullaksen. Foran: Marte Tidemand Johannesessen, Bente Hagene, Erik Rudi og Glenn Mathiassen.

post 1 5 skudd mot skivene, ild. Foto Roy myrland

På post en var det grei beskjed: -5 skudd mot skivene, ILD!

MAnnskap på post 1 Foto roy myrland

Rune Engen (med skinnlue) var skyteleder på post 1, men hadde god støtte og solide mannskaper med seg til anvisning og annet forefallende. Fra venstre Bjørn Olav Robøle, Tollef Skattebo, Synnøve Sandvik og Håvard Hermundstad.

biler støsvei foto roy myrland

God plass til bilene langs stølsveien på Skatrudstølen som ligger sør for Skaget og rett øst for Volbu i Øystre Slidre kommune.

Torodd Myrvang forklarer juniorer foto roy myrland

Torodd Myrvang fra Øystre Slidre JFF forklarte både foresatte og skyttere på juniorbanen.

Salong skyttere Jonny-Alexander Nerstad og Sissel Kristin Helle Jørstad foto roy myrland

Sissel Kristin Helle Jørstad og Jonny Alexander Nerstad traff blinkene så det suste!

Anvisning Foto roy myrland

Anvisningen er halve moroa på skytebanen for både skyttere og tilskuere. For ordens skyld så vises det et 5 poeng treff. -Det betyr død hjort!

Villsvin og hjort på post 1 foto roy myrland

Nøye gjennomgang av både prosedyrer og målene på posten. Etter at jegerne var ferdige her var det til å vandre videre ut i løypa som ledet dem til de andre 4 skyteplassene.

juniorer og sjokoladekake foto roy myrland

På Skaterudstølen var det servering etter jaktfeltskytinga. Kaffe, vaffler og skikkelig sjokoladekake blei servert. Juniorene Ingrid Julie Myrvang, Tone Julie Myrvang og Helene Skrebergene Windingstad kosa seg.

Noen av de tidligere artiklene med fotoserier og videoer om Øystre Slidre finner du her:

http://langsveien.no/index.php?side=12&phrase=%F8ystre-Slidre

Og husk:

Skrævarokken mopedlaug inviterer til mopedløp Volbufjorden rundt 1. mai!

Foto og tekst. Roy Myrland/www.langsveien.no

 

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 4 =