Dobbel “girlpower” fra Skrautvål og en stolt storebror!

Dobbel "girlpower" fra Skrautvål og en stolt storebror!

Det er drøyt tre ti-år siden evigunge Inger Helene Nybråten satte “girlpower” fra Skrautvål på skikartet.

Denne helgen har to unge skrautvål-jenter klatret opp på pallen i nasjonal sammenheng. En storebror var også helt der oppe i skiskyttertoppen i de aldersbestemte klassene. Han var kun 1. sek. unna førsteplassen søndag og puttet god 3. plass i lomma lørdag!

Alt sammen skjedde på BAMA Liatoppen skiskytterfestival i Hallingdal og skiskytter-familiens store skirenn for de yngre årsklassene. Fra nybegynnere til 16. årsklassen konkurrerer der.

Eline Gigstad Bergene (bildet over) gikk i 11. årsklassen i verdens største skiskytterrenn og stortrivdes på pallen under BAMA Liatoppen skiskytterfestival.

Lørdag spurtet hun inn til en imponerende 2. plass, kun 11. sek etter vinneren Synne Oma Engevik fra Drammen Strong. Med 2 bom på standplass var de 54 andre konkurrentene advart av Valdres jenta. Eline mente alvor og hun var ikke til å misforstå om at hun ville gå litt raskere og skyte enda bedre..

Søndagens konkurranse ble spennende. De to første plassene hadde 1. bom hver seg etter siste skyting. Eline Gigstad Bergene hadde lørdag vist sin fenomenale langrennsform. Med samme utgangspunkt, som sin nærmeste konkurrent ut fra siste skyting, ble lørdagens vinner Synne Oma Engevik fra Drammen Strong, nr 2 bak Eline Gigstad Bergene med 15. sekunder margin i søndagens konkurranse.

Endelig gikk det veien for Vilde Marie!

Vilde MArie Thon Christensen

 

 

 

 

 

Etter sprintkonkurransen  i klasse 14. år lørdag 6. april gikk 3. plassen vel fortjent til Vilde Marie Thon Christensen.

Hun har hatt en vinter med “litt snø i siktet” og noe kluss med skytinga. De ti små skiskytterblinkene gikk rett ned, for den meget lovende skrautvåljenta, som leverte topp innsats da det gjaldt som mest.

Tobias og Eline Gigstad Bergene

Storebror til Eline, Tobias Gigstad Bergene (bildet over), går i 14. årsklassen og har en solid sesong bak seg.

Allerede lørdag markerte han seg med en sterk 3. plass i sprinten.

Søndagens fellesstart ble en forrykende duell. Med 2 bom mer, var han kun 1. sek bak vinneren Kasper Ågheim Kalkenberg fra Skonseng UL i mål. Treningskamerat Martin Jørstad Ringli fra Øystre Slidre Skiskyttarlag, var oppe og ledet klassen underveis i løpet. Han”datt litt ut” på siste skyting men sikret seg en sterk 7. plass i den knallharde G 14 klassen med hele 84 startende.

Alle repriser av direktesendingene, resultater og annen info. fra BAMA Liatoppen skiskytterfestival er her: https://liatoppenskiskytterfestival.no/

Videoen under med Vilde Marie Thon Christensen er fra klubbrennet i Skrautvål Il for et årsiden.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen − eight =