Skikkelig godt oppe på åsen. -Valdresmat av beste sort!

Skikkelig godt oppe på åsen. -Valdresmat av beste sort!

Nå er det unikt fine spise- og overnattingsstedet, Danebu Kongsgård på Aurdalsåsen, blitt med i HANEN”.

Kjøkensjef Gøran Bring og resten av laget på Danebu Kongsgård (bildet over) er dyktige og glade som få. Foran: Gøran Bring. Bak fra venstre: Robert Medik, Espen Blåfjelldal, Harald Kulhuset og Kari Kulhuset

Se og hør Espen Blåfjelldal, Gøran Bring, Kari Kulhuset og Harald Blåfjelldal intervjues i innslaget over.

Lokal mat frontes og er viktig for bygdeturismen. Hjemmerøyket ørret og laks blir produsert i røykebua bak. Den får kald røyk fra ovnen.

Gøran Bring er fra Aurdal i Valdres. Han har en kreativitet og lidenskap for mat som er helt unik. Sammen med Mette Henriksen fra Etnedal, som også er kokk, og lærlingen Mats Bråten fra Aurdal, har de tre satset på lokale råvarer og lokal mat av beste merke. Det har nå medført at styreleder i “HANEN”, Espen Blåfjelldal fra Bang kom på besøk. Han hadde med det synlige beviset for at spisestedet, med unik lokal valdresmat og dalføret sin videste og fineste utsikt fra spisebordene, nå er godkjent som medlem i servicebedriften .

 

I Valdres er det 13 bedrifter med i organisasjonen, som viser vei til norges bygdeperler. Danebu Kongsgård er i det “smykkeskrinet” nå !

Fotoserie følger under:

Smakfull ost på stekt lompe!
Rakfisk og kurv er viktige bidrag til den lokale identiteten og bidrar sterkt til turismen i Valdres. “Hanen er riksdekkende og Espen Blåfjelldal er nyvalgt styreleder der.
Hjmmerøyka fisk på Danebu Konsgård er vel verdt en tur opp på åsen for å smake. Det var helt unikt god mat!
Kari  Kulhuset er vertskap på Danebu Kongsgård og fikk skiltet til HANEN av Espen Blåfjelldal
Historien
Beliggenhet som ingen andre.
Mette Henriksen fra Etnedal (nr. 3 fra høyre) er kokk. Hun har også vært delaktig i utviklingen av lokalmat-prosjektet.
Her er det nok og god mat til alle!

Lokale leverandører er:

– Spekepølse og spekeskinke fra Rein Valdresmati Åbjør

– Spekepølse Eine/Bagn pølsemakeri

– Lam fra Tyinlam

– Fjellgris fra Stølsvidda

– Viltkjøtt fra Piltingsrud gard

– Geit og spekepølse fra Solvang gard, i Lykkja/Beito

– Reinsdyr fra Jotunheimen

– Lokale kjøttprodukter fra Reboli

– Reinsdyr og kraftbein fra MF kjøtt

– Brød og kanelsnurrer fra Bakeriet i Bagn

– Flatbrød fra Valdres Bakst

– Ost fra Beito Ysteri

– Ost og rakfisk fra Wangensten AS

– Aure og rakfisk fra Røn Gård og Lofoss Fisk

– Aure og rakfisk fra Hande Gård

– Aure og rakfisk fra Haadem Fisk

– Aure og rakfisk fra Noraker Gård

– Økologiske solbær fra Bøe Gård i Vang

– Bringebær fra Geir Harald Fodnes, Heggemoen i Lobygda

– Øl fra Små Vesen

– Egg fra Øybakken gård i Etnedal

– Honning fra Plassen Forsøksgård

– Fjellam frå Valdres – Skattebu Gard

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 + 2 =