Paris, Lisboa, Madrid, Drammen – «Umbrella Sky»

Ideen kom fra ungdommene i Ung Leder Drammen, så takk til dem. Her ved Daniel F. Mogos sammen med ordfører Tore Opdal Hansen Foto Jan Arne Dammen

400 fargerike paraplyer danner kunstinstallasjonen «Umbrella Sky» som kan sees i Drammen park i sommer. Kunstverket er designet av den portugisiske kreative visjonærer Sextafeira Productions og er vist over hele verden på steder som Paris, Lisboa og Madrid, nå altså i Drammen.

Det var ordfører Tore Opdal Hansen som fikk gleden av å avduke den verdenskjente kunstinstallasjonen «Umbrella Sky» med sine 400 fargerike paraplyer. De som startet denne utstillingen har hatt som ide å skape fremragende byrom gjennom å bruke gatekunst. Teorien er at offentlige rom som utsmykkes og vitaliseres av ulike former for gatekunst skaper et tryggere og triveligere bymiljø.

Verdenskjent

– Installasjonen «Umbrella Sky» er verdenskjent, og har vært vist over nær sagt hele verden. Iblant annet metropoler som Paris, Lisboa og Madrid. Det er derfor helt naturlig at også Drammen har kommet på turnelisten. Vi er den første byen i Nord- Europa som ønsker utstillingen velkommen, sa ordføreren.

Drammen har de senere årene vært opptatt av å fornye parken for å skape aktivitet og få et fellesrom. Her er det blitt lekepark og skatepark, og nå også den nyåpnede seniorparken. Umbrella Sky binder disse arealene sammen og vil være en naturlig møteplass på tvers av generasjonene.

Folk trenger kunst

– Folk trenger kunst, og kunst trenger folk. Kunstprosjektet som er blitt et yndet fotoobjekt i Drammen, er det kulturavdelingen i kommunen sammen med Byen Vår Drammen, som står bak. Ideen kom fra ungdommene i Ung Leder Drammen, så takk til dem. Jeg håper mange drammensere vil stikke innom parken i sommer og ta dette særegne kunstverket, Umbrella Sky, i nærmere øyensyn, sa ordfører Tore Opdal Hansen under avdukingen.

Underholdning ble det med musikerparet Birgitte Stærnes og Martin Haug før Sirens Cheerdance viste et forrykende danseshow.

Ung Leder

Ung Leder er en satsning på å utdanne morgendagens ledere i Drammen. Målgruppen er unge i Drammensregionen mellom 15 og 25 år. I kurset vil de lære ledelse, samarbeid, markedsføring, økonomi og arrangørvirksomhet. Deltakerne vil også danne styret og prosjektledergruppen for ungdomsfestivalen, Elvevill, som arrangeres under Elvefestivalen.

Ideen kom fra ungdommene i Ung Leder Drammen, så takk til dem. Her ved Daniel F. Mogos sammen med ordfører Tore Opdal Hansen Foto Jan Arne Dammen
Ideen kom fra ungdommene i Ung Leder Drammen, så takk til dem. Her ved Daniel F. Mogos sammen med ordfører Tore Opdal Hansen Foto Jan Arne Dammen

 

Ung Leder Facebook

Elvevill Facebook 

Av Jan Arne Dammen 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen + twelve =