Unikt bål med pipe og feieluke – sankthansfeiring i Drammen

Unikt bål med pipe og feieluke - sankthansfeiring i Drammen

I flere dager har en dugnadsgjeng på rundt 30 -40 personer fra Drammenelvas Venner rigget til årets sankthansfeiring på Holmennokken.  Man kan vel trygt si at det er blitt en tradisjon med bål og folkefest på Holmennokken og rundt elva, i år er det tiende gangen.

– Det begynte i 2010 og da fyrte vi med 700 paller, som ble borte på et blunk. I år består bålet av 24 kubikk med ved, og dette kommer til å brenne i lange tider. Det spesielle med bålet er at vi fyrer opp inne i midten og bålet må jo være det eneste med både pipe og feieluke, sier bålsjefen Ole Moe fra Drammenselvas Venner.

Ole Moe viser den spesielle tenningsmetoden der de fyrer opp midt i bålet.
Familiearrangement

Arrangementet er gratis og starter søndag 23.juni klokken 16.00 og avsluttes 22.00. Sankthansbålet tennes klokken 19.00. Det er gratis parkering på CC under hele arrangementet. Underholdning og lek for barna.
– I år blir det et alkoholfritt arrangement, men mat og drikke får man kjøpt. Det vil være lokale artister som underholder og det blir mange fine aktiviteter for barna med bl.a. Røde Kors-cruise på Drammenselva, foretteller assisterende bålsjef Trond Moe.

Drammenselvas Venner ønsker alle velkommen. Her er det fra v. ass.bålsjef Trond og broren sjøveste bålsjefen Ole Moe som har kommet seg til topps. Nå håper de vinden løyer til søndag, da blir det fest! Foto Jan Arne Dammen
Drammenselvas Venner ønsker alle velkommen. Her er det fra v. ass. bålsjef Trond og broren sjølveste bålsjefen Ole Moe som har kommet seg til topps. Nå håper de vinden løyer til søndag, da blir det fest! Foto Jan Arne Dammen

Da ønsker vi lykke til og håper været blir bra og vinden stilner.

Takk til sponsorene.

Drammenselvas Venner på FB

En tidligere artikkel 

Av Jan Arne Dammen

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × two =