Norsk O-festival 2019 i Larvik – med lokale løpere

Flerelokale løpere deltar også, blant andre Runa Fremstad (bilde) Foto Jørgen Frøyd

Det er nå under en uke til Norsk O-festival 2019 går av stabelen i Larvik. Det er siste helg i juni (fredag 28. til søndag 30.) at det skjer. O-festivalen, som er Norges største orienteringsarrangement, har flere lokale løpere med, blant andre Runa Fremstad (bilde), Sindre R. Holt og Karl Fremstad.

Internasjonal status

Dette er andre gang at O-festivalen arrangeres i Vestfold; første gang var i 1999 og da var det i Sandefjord/Kodal.

I år har eliteklassene for senior også internasjonal status alle tre løpsdager (IOF WRE-løp). Det er sprintløp (vinnertider ca. 15 minutter) på fredag, mellomdistanse på lørdag og langdistanse (klassisk distanse) på søndag. Fredagens sprintløp vil gå i et jomfruelig terreng med tanke på orientering. Lørdag og søndag foregår løpene i skogen – nemlig Vestmarka. Hovedklassene vil ha jaktstart i søndagens løp, basert på resultatene lørdag.

Halden SK stiller med sterkt lag med bl.a. Emil Wingstedt, Foto Jørgen Frøyd

Stjerner fra inn- og utland

– O-festivalen 2019 er ett av Vestfolds største arrangementer i år, og det kommer stjerner fra inn- og utland! Det er noen færre deltakere enn vi hadde håpet på, men det nærmer seg 2000 løpere på lørdag, når mellomdistanse står på programmet, sier leder for arrangementet Roger Lysnes.
Alle tre dager har den samme arenaen ved den nye Fagerli skole ved Frostvedt/Nordbyen (Larvik nord), som er inngangsportene til Vestmarka!

Larviks ordfører skal  åpne arrangementet “live” fra en plass ute i verden!

Anders Nordberg foto Forest Media Jørgen Frøyd

Program og mer info på O-Festivalen.no

Følg også med på Facebooksiden deres

Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 12 =