Godt besøk og høgt nivå på Jørn Hilme-stemnet

Godt besøk og høgt nivå på Jørn Hilme-stemnet
Foto: Kjell Einar Kana/Kreativ Videporoduksjon
Tekst: Pressemelding/ Hilme.no
Folkemusikkfestivalen Jørn Hilme-stemnet vart avslutta i dag.

Den fornøgde festivalsjefen Ellen Persvold kunne rekne 9800 besøkjande på arrangementa. Mellom dei mest populære postane var urframføringa av eigenproduserte På Pynté, fjellkonserten med Jonas Fjeld og Kvarts – og sommarkveldane med dans og intimkonsertar på Valdres Folkemuseum.

Festivalen dreg mykje tilreisande publikum, også på grunn av dei populære kursa i folkemusikk og dans. Meir enn 250 barn og vaksne har delteke på kurs av ulike slag. På det femdagars ungdomskurset «Strunkeveko» møtest ungdom frå store deler av landet for å utvikle seg innan spel og dans og knyte band til andre med same interesser.

Heilt til topps i kappleiken gjekk Alexander Aga Røynstrand frå Hardanger spelemannslag. Han vann også klassen for hardingfele/vanleg fele. I vokalklassen vann Stian Johan Roland frå Øystre Slidre spel- og dansarlag. Saman med Tone Voldhaug tok han også dobbelsiger i klassen for pardans med ein springar og ein bonde frå Valdres. Langeleikspelar Ingvild Lie frå same laget vann klassen for eldre folkemusikkinstrument og gjekk saman med Knut og Ole Aastad Bråten også til til topps i klassen for samspel av alle slag. Talet på deltakarar i kappleiken var høgare enn på mange år. Stor deltaking i juniorklassen stadfestar posisjonen til Hilme-stemnet som ein av dei viktigaste arenaene for rekruttering innan folkemusikk og -dans.

Tekst: Pressemelding

Foto: Kjell Einar Kana/ Kreativ Videoproduksjon

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

thirteen − 8 =