Takk, takk, takk og enda en gang, takk for livet!

Takk, takk, takk og enda en gang, takk for livet!

 

Han er en  av landets aller mest ydmyke og takknemlige.

Av: Roy Myrland 7. august 2019

Denne historia begynner på Fagernes camping en grytidlig juli-morgen. Der bråvåknet Gunnar Hofsøy rett før kl. 05.00 med lungene fulle av vann. Det var så vidt han klarte å puste og panikken rev og hylte i hver ei celle i kroppen hans.

Etter en trivelig og minneverdig familisammenkomst på Fagernes, fikk Gunnar hjerteproblemer den natta. Med hjerterytme som en hare i flukt, så han bokstavelig talt døden i hvitøyet.

I Valdres er det ambulanse-og helsepersonell av beste klasse.

Kulturhussjefen fra Horten fikk nemlig hjelp av det han mener er noe av landets aller dyktigste og engasjerte helsepersonell. -De virkelig ville og kunne jobben. Deres innsats, for å hjelpe og redde liv mitt, var formidabel forteller han.

Lite visste Gunnar Hofsøy om den samordna aksjonen han satte i gang med hjertetrøbbelet sitt på den trivelige campingplassen.
-Ambulansepersonellet på Fagernes, Valdres Lokalmedisinske Senter (VLMS), ambulansehelikopterets besetning fra Dombås og personalet på Lillehammer sykehus, var de sentrale. Hele systemet og all hjelpen jeg fikk var samordnet og faglig på topp. De reddet meg og gav meg livet i tilbake i løpet av to hektiske morgentimer, sier han stillfarent.

Imponert av helsearbeidernes kompetanse og engasjement.

-To timer etter at ambulansen kom til Fagernes camping og helikopteret løftet meg fra VLMS, satt jeg på Lillehammer sykehus og drakk Farris.

Alle de involverte i “aksjonen” hadde en spisskompetanse og grundighet i sitt virke, som jeg ydmykt takker for at jeg fikk oppleve.

Framsnakker helsenorge!

Gunnar er nå på bedringens vei på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg. – Jeg har også vært på Rikshospitalet for sjekk og hele veien har jeg latt meg imponere av hvor bra helse-norge fungerer. Jeg har virkelig blitt sett som pasient og har fått den aller beste hjelpen.

Gunnar Hofsøy bodde på – 70 tallet i Rogne i Øystre-Slidre. Da var han ansatt på Beitostølen Helsesportsenter. – Jeg vet det i Valdres er mange unikt dyktige og meget engasjerte folk innen forskjellige fag og yrker, men helsepersonellet på Fagernes tok kaka da de reddet livet mitt!

Jeg sender herved en stor klem og de hjertligste hilsner til Valdres, fra meg og mine her i Vestfold. Vi er dere evig taknemmelige og jeg kommer garantert tilbake til dalføret. For meg er Valdres det gode, det bra og det beste “hjertet” Norge,  avslutter Gunnar Hofsøy praten med Langsveien.no – nettavisa om folk.

Foto og tekst: Roy Myrland

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 + 1 =