: Første band klart for Beitostølen Live – Åge & Sambandet rocker Beitostølen

: Første band klart for Beitostølen Live - Åge & Sambandet rocker Beitostølen

 

Foto_Marthe A. Vannebo
-Det er veldig trivelig å kunne presentere selveste gudfaren i norsk rock, Åge & Sambandet, som vår første booking for sommerens Beitostølen Live. Åge er mer populær enn noen gang, så dette blir utvilsomt stort, sier festivalsjef Atle Dalen.
Åge & Sambandet har turnert flittig land og strand rundt de senere år, men neste år strammer de inn turneplanen og gjør langt færre konserter enn tidligere. Også derfor er vi veldig glade for at han prioriterte Beitostølen Live. Vi har mange gode og også store artister i Norge, men Åge er i en klasse for seg, med hans historie og suksesser, helt fra tiden med Prudence på tidlig 70-tall. Ingen andre norske rockeartister har holdt seg i toppen i så mange år som Åge, rockeren hele nasjonen er på fornavn med.
Åge har vært en oustanding representant for norsk rockemusikk, helt siden slutten av 60-årene, og vært en sterk bidragsyter på mange plan, ikke minst når vi snakker norske tekster som en akseptert del av norsk rock. Han har mottatt en rekke utmerkelser og priser etterhvert, blant annet to «Spellemann» hederspriser, og han er intet mindre enn ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikk og kulturliv.
Da Åge Aleksandersen ga ut «”Levva Livet” i 1984, ble albumet tidenes mest solgte i Norge med over 260 000 eksemplarer. Albumet lå på VG-lista i hele 37 uker. Og; hvem husker ikke da Åge & Sambandet spilte i Royal Albert Hall, som kun a-ha og Åge har gjort – en konsert som solgte ut på fire minutter, med rene flybroen fra Norge.
35 år etter at suksessalbumet «Levva Livet» herjet landet, er Åge & Sambandet mer etterspurt, og mer populær enn noengang. I 2020 er Åge og bandet klar for sommer og turné igjen, og Beitostølen Live blir første stopp i Sør-Norge på festivalturnéen, som nok blir en stor opplevelse for publikum i fjellandsbyen. Åge & Sambandets popularitet skyldes ikke minst deres profesjonalitet og kvalitet som liveband, med en hitkatalog få andre band kan oppvise på norske scener.
-Dette er vår første booking for Beitostølen Live 2020. Vi jobber nå for fullt med andre band og med å få vår internasjonale headliner på plass. Vi kommer tilbake med mere info rundt dette etterhvert som kontraktene er klare, sier Atle Dalen.
PS: Festivalpass til kampanjepris er i salg nå. VIP-pass, dagspass og ledsagerbilletter kommer for salg i november.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five + 17 =