Om vedkomfyr med Tarjei Skræi fra Seljord.

Om vedkomfyr med Tarjei Skræi fra Seljord.

Av Roy Myrland 13. november 2019.

Videointervjuet under er med Tarjei Skræi, under “Bygg Reis Deg 2019”. Han er eier og daglig leder i Seljord Varmeservice A/S

Fra tidenes morgen har bålet gitt oss varme og mat. Helt fram til slutten av 1700 tallet var det kokegroper og åpne ildsteder/peiser, som vi tilberede maten i.

Da jernverkene kom skikkelig i drift, begynte vedkomfyrene å gjøre sitt inntog på kjøkken utover 1800 tallet.

Det forandret måten vi tilberede maten på og hva vi spiste. Vedkomfyrene utviklet norsk matkultur.

Dagens vedkomfyrer er ofte brukt på hytter og av kokker med spesiell interesse for matlaging.

Les om vedkomfyrens tidsalder på Oselias Kokebok Oselias Kokebok


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − six =