Ser du den?

Ser du den?

Elgen er ikke noe trivelig dyr å møte på veien. 

Mange har i høst og vinter igjen opplevd å få skogens konge på panser og i frontrute. Har en sjåfør først opplevd en slik kollisjon, blir det til at en følger litt ekstra nøye med langs veien. (Ser du elgen på bildet over?)

I 2020 og 2021 er elg- og hjortejakten utvidet til 31. januar i 15 kommuner. Det for å redusere elg- og hjortebestanden med 50 prosent i forhold til 2016. Skrantesyke (CVT) ble påvist i villrein i Nordfjella i 2016 og hele villreinbestanden der ble fjernet.

Kanskje en idé å prioritere å ta ut “vei nære” dyr, før de blir kjørt ihjel? 

https://jaktogfiske.njff.no/jakt/2019/12/miljodirektoratet-utvider-jakttid-pa-elg-og-hjort

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 + one =