Revitalisering på Danebu Kongsgaard

Revitalisering på Danebu Kongsgaard

https://www.danebu.no/Nytt vertskap. 

 Bildet over fra venstre: Elin Tuv Sandvik (hotellsjef) Pascal Gross og Malene Tuv Sandvik (vertskap), Gøran Bring (kjøkkensjef), Rimante Matelyte (romansvarlig)  Bakerst: Robert Medik (salgsansvarlig)

Kongsgården har en svært lang historie på Aurdalsåsen i Valdres og spiller en sentral rolle på der.

Litt nyere historie

Det har vært flere eierskap etter Dansk folkeferie (se her) , med halvhjertede forsøk til utvikling.

I 2009 kjøpte en gruppering opp kongsgården i forbindelse med kjøp/salg av leilighetene.

Hotellet ble drevet av grupperingen i 2 år inntil familien Sandvik overtok ansvaret for driften i 2011.

I driftsavtalen lå det en utkjøpsklausul som Sandvik gjorde gjeldende da det i gruppen var ønsker om å splitte opp hotellet til leiligheter. Det vil si at å og områdene rundt nå eies av familien Sandvik som også har fått med seg Sverre M. Sejersted gjennom selskapet Banco AS på eiersiden. Gjennom årene har Sandvik investert ca.15 mill i oppgraderinger og driftsunderskudd.

Kari og Harald Kulhuset kom inn som vertskap før påske i 2015. De har gjennom disse årene bygget opp hotellet til stabil drift, og et fantastisk team av medarbeidere.

«Vi er svært takknemlige for den jobben Kari og Harald har gjort disse årene. Det er krevende å være vertskap på et hotell, man er på jobb hele døgnet. Det ble gjort en del investeringer de første årene, men årene Kari og Harald har driftet har det ikke vært kapital til verken store investeringer eller oppgraderinger. Likevel har de klart å utnytte det eksisterende maksimalt gjennom å være kreative og løsningsorienterte» sier Elin Tuv Sandvik

Harald fortsetter som daglig leder i Valdres Alpinsenter der han har vært i en årrekke. Familien Sandvik var også aktive i ”redningen” av Valdres Alpinsenter som i 2014 ble tatt over fra Danske Bank og eier i dag 30,5 % av Valdres Alpin Holdning AS via sitt selskap Prodigital AS. Det vil derfor fortsatt være et godt samarbeid mellom Danebu Kongsaard, alpinbakken og alle de andre aktørene som er med på å skape gode opplevelser i Aurdalsåsen . 

Med bakgrunn i behovet for vesentlige oppgraderinger for å møte fremtidens krav til et attraktivt fjellhotell, er det nå staket ut en ny fremtidsstrategi for Danebu Kongsgaard. Denne vil bli implementert i flere trinn.

Her er første trinn: 

Nå på nyåret er det kommet nytt vertskap på Danebu, og eierne skal selv delta aktivt i driften og utviklingen av hotellet. 

Nytt vertskap er Malene Tuv Sandvik og Pascal Gross (bildet over) . Både Malene og Pascal har studert økonomi- og ledelsesfag i England. Pascal er fra Düsseldorf og siste to år har de bodd i Tyskland der Malene nå holder på å avslutte sin mastergrad i digital markedsføring. 

«Kari og Harald har lagt et godt grunnlag og sammen med erfarne og flinke medarbeidere gleder vi oss veldig til å ta fatt på oppgavene, og være med i utviklingen av hotellet» sier Malene. De er begge svært glad i fjell og natur og blir nok en del å se i både alpinbakken og skiløyper når de kan komme seg unna et par timer. Malene har hatt mesteparten av sin oppvekst på familiens hytte i nærheten og kjenner området svært godt. 

Elin Tuv Sandvik blir hotellsjef og vil være til stede 1-2 dager i uken. Elin har lang erfaring med forretningsdrift, og har jobbet spesielt mye med kundeopplevelser. 

Vi har en visjon om å skape destinasjon Danebu, med Kongsgaarden i sentrum. Vi vil etablere et solid grunnlag for økonomisk vekst og dermed skape en attraktiv helårsdestinasjon.

Et vesentlig skritt på veien til dette er at kommunestyret rett før jul sa ja til å behandle en søknad om å regulere området rundt hotellet til hytter og leiligheter. Dette gjør at vi nå har kunnet jobbe videre med en planlegging for en utvikling av hotellet og destinasjonskonseptet.

Det trengs som nevnt vesentlig oppgraderinger. Dette er en lengre prosess, men vi har allerede jobbet lenge med hvordan Danebu skal være i fremtiden og hvordan vi skal skape best mulig opplevelser for våre gjester og for hyttefolket på Aurdalsåsen.

Modernisering og oppgradering av hotellet vil som nevnt starte etter påske i år, og vil foregå i perioder de neste årene. Parallelt med dette jobber vi nå videre med utviklingen av området rundt Danebu. Dette er foreløpig kun på skissestadiet, men det er dette som gjør det mulig å satse på en videre drift og utvikling av hotellet og er kjernen i å skape en attraktiv helårsdestinasjon. Avslutter Elin Tuv Sandvik.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine − one =