Ny toppleder i Kreftforeningen

Ny toppleder i Kreftforeningen

Mandag 10. februar annonserte nestleder Øyvind Eriksen i Kreftforeningens styre, nyheten om at Ingrid Stenstadvold Ross har blitt Kreftforeningens nye generalsekretær.

Mer enn 15 års erfaring

Ingrid Stenstadvold Ross har de siste seks årene arbeidet i Kreftforeningen, senest som leder av Kreftforeningens kommunikasjons- og samfunnsavdeling. Til sammen har Ross mer enn 15 års erfaring med politisk påvirkningsarbeid, organisasjonsutvikling og ledelse. Hun har tidligere jobbet i Hørselshemmedes landsforbund og Nasjonalforeningen for folkehelsen.
– I over 80 år har Kreftforeningen skapt stadige livsviktige fremskritt, og vært til stede for de som rammes. Det er med stor ydmykhet at jeg nå skal lede arbeidet med å skape nye gjennomslag for kreftsaken, sier Ross.

Ungt ledertalent

Da Eriksen annonserte nyheten, ga han uttrykk for at Ross representerer et viktig skifte og en ny ledergenerasjon – som har de beste forutsetningene for å lede Kreftforeningen i årene fremover. Han peker spesielt på hennes endringsvilje, forståelse av samfunnsutvikling og digitalisering.


– Ross har imponert styret og meg, og hun representerer en nødvendig fornying i Kreftforeningen. Hun har solid organisasjonsforståelse, et stort nettverk og inngående erfaring med politiske prosesser. Hun evner å sette fremtidsrettede tanker i system, sier Eriksen på vegne av styret i Kreftforeningen.
Han trekker særlig frem Ross sine resultater innenfor helsepolitikk og endringsledelse.
– Hun har klart å sette ulike helseutfordringer på dagsorden, og skapt varige resultater for organisasjonene hun har jobbet i. I en verden som endrer seg raskere enn noen gang, og kanskje særlig innenfor kreftfeltet, trenger Kreftforeningen en fremtidsrettet leder. Det er jeg sikker på vi nå har fått på plass, sier Eriksen.

– Gjør inntrykk og berører

Ross har vært tett på mange mennesker berørt av kreft i sin karriere. Det har satt spor.
– Hver dag får nesten 100 personer beskjed om at de har fått kreft. Selv om 3 av 4 overlever, er det fortsatt over 11 000 som dør hvert år. I min tid i Kreftforeningen har jeg vært tett på mange som rammes. Det gjør inntrykk og berører, og er grunnen til at jeg brenner for dette formålet, sier hun.
Ross startet i Kreftforeningen i 2014, som leder for det forebyggende kreftarbeidet. I 2017 gikk hun over som leder for kommunikasjons- og samfunnsavdelingen. Ross sitter som styreleder i Stiftelsen DAM, og ble i 2016 finalist i «Årets Unge Leder».

Fakta om Kreftforeningen

Kreftforeningen er en av de største bruker- og interesseorganisasjonene i Norge. De har 113 500 medlemmer, 27 000 frivillige, 190 medarbeidere og tusenvis av givere og støttespillere som skaper gjennomslag for kreftsaken med sitt engasjement.
Gjennom forskning, forebygging, informasjon, rådgivning og politisk arbeid bekjemper Kreftforeningen kreft lokalt, nasjonalt og globalt.
De finansierer en betydelig andel av kreftforskningen i Norge og står bak flere store løft på kreftområdet.
Arbeidet er basert på innsamlede midler, og det er takket være givergleden at Kreftforeningen kan fortsette det livsviktige arbeidet for alle som rammes av kreft.

Ingrid Stenstadvold Ross. Foto Jorunn Valle Nilsen / Kreftforeningen

Spørsmål om kreft, kontakt Kreftforeningen

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 + 19 =