Fornøyde med øvelse

Fornøyde med øvelse

Høre/Vestre-Slidre Røde Kors sin rasøvelse på Vaset lørdag 22. februar var lærerik for de innvolverte.

Espen Huset (til høyre på bildet over var innsatsleder fra politiet. Han ledet hele øvelsen fra “alarmen” gikk. Det samme skjer når det er alvor også. Politiet er de som styrer og leder redningsaksjoner.

Ove Rosenlund (til venstre på bildet over) er operativ leder i Høre/Vestre Slidre Røde Kors. Han hadde planlagt øvelse til minste detalj og det med solid resultat. Alle involverte var fulle av lovord for øvelsen og det å kunne øve sammen og erfare i praksis.

Fotoserie fra øvelsen

Norske redningshunder deltok i øvelsen. Hunder og hundefører innsats er til uvurderlig hjelp i snøras. En ekvipasje gjør fort flere hundre mannskapers jobb, når det gjelder å finne folk under snøen.

Sivilforsvaret i Valdres var med og observerte. De lærte mye om samhandling og hvor godt samarbeidet fungerte ute i felt. Sivilforsvaret er statlig og kan stille et stort anrall mannskaper, når det er nødvendig.

Medlemmene i Røde Kors gjorde en solid innsats for å finne markørene og “redde liv”. Til og med Norsk Luftambulanse, som var med og løftet ut to personer fra øvelsesomtådet, var fulle av lovord om øvelsen og innsatsen til mannskapene.R

Røde Kors i Vang skulle også ha deltatt på øvelsen. De måtte meldte avbud. Der hadde det vært to redningsaksjoner i Jotunheimen natta før og de trengte hvile etter strabasene i det voldsomme uværet som har herjet.

Politiet i Valdres ledet øvelsen da alvoret startet på toppen av Vaset Skiheiser. Innsatsleder Espen Huset gjorde det på en forbilledlig måte, da totalt 6 markører ble reddet ut av skredet. Politiet hadde full kontroll på mannskaper og skadde, samt en inkluderende og god ledelse i “KO” under hele øvelsen.

Den eneste utfordringen, som kom fram under debrif på Vaset, etter avsluttet øvelse, var utfordringer med kommunikasjonen. Forskjellige frekvenser vår årsaken.

Nettavisa Langsveien.no streamet fra øvelsesrådet og hadde også store utfordringer med lyden i sendingen. Voldsom vind og uvær sørget for at koblinger fikk snø i seg og dermed ikke virket.

Video av hele øvelsen kan sees her (Dårlig lyd, men fine bilder!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=213344506730303&id=413963495341068


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × five =