Ingen elger skutt i januar.

Ingen elger skutt i januar.
“Elgplagen” går på helsa løs i Nord-Aurdal.
Denne uken ble en mann sparket ned av et elgdyr, og havnet på sykehus, da han luftet hunden på Fagernes.
Staten utvidet elgjakten til også å skulle gjelde i januar nå i 2020. Årsaken til det var et ønsket uttak av flere elg. Det for å minske tettheten av dyr og dermed smittemuligheten for skrantesjuka/CWD. Den smittsomme sjukdommen rammer hjortedyr, og er påvist i Nord-Fjella. Der førte det til uttak av ca 2000 reinsdyr.

Januar jakt fungerte dårlig, men antall elgfall økte.

I Nord-Aurdal ble det ikke skutt en eneste elg i januar 2020. I den ordinære høstjakta, som varte fram til jul 2019, ble det skutt 207 dyr. I forhold til 2018 var det ca 20% flere dyr som ble felt i 2019.

Om årsaken til at ingen dyr ble skutt i januar 2020 var kulde, snø og korte dager. Eller, nok kjøtt i fryseren/vanskelig å selge kjøttet, eller at jegerne vurderte det slik at det blir tatt ut nok dyr i terrengene, er uvisst.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × 3 =