Viktig ildsjel, unik dugnadsmann og solid løypekjører er med og sikrer god folkehelse.

Viktig ildsjel, unik dugnadsmann og solid løypekjører er med og sikrer god folkehelse.

 
I Valdres skisenter har det i årevis vært preparerte skiløyper av topp nasjonal og internasjonal klasse. Oddvin Bakkene (bildet over), sammen med Haldor Berger, Nils Henrik Henriksen og Ole Roald Gladheim i Leirin skiløyper” sørger for det.
 
(Minutt for minutt løypekjørertur (se her) kommentert av Oddvin Bakkene, i videoen under. Løypa som kjøres går til Skardåsen fra Valdres skisenter)
 
I disse koronatider er både den fysiske og psykiske folkehelsa viktig. Oppe på Heimåsen i Skrautvål og mot Langsua nasjonalpark og Øystre-Slidre kommune, er det mulig å la tanken være fri og la kroppen få kjenne at den lever i skisporene nå.
 
-Så lenge det er snø og forholdene tillater det, vil vi kjøre løyper slik at lokalbefolkningen kan nyttiggjøre seg terrenget og naturen. Vi er heldige, som har muligheten til friluftsliv hele året her i Valdres, forteller Oddvin Bakkene til nettavisa Langsveien.no.
 
Løypa “minutt for minutt” til Skardåsen i videoen under, går om “Knaltreset”. Der var det mottak av slipp under 2. verdenskrig (Se bilder under videoer)
 
For et par år siden gjorde nettavisa Langsveien.no et intervju med ei av Tyskland sine “storfugler” i langrennssporet. Se video intervju med landslagsløper Nicole Fessel og trener Fabian Eberspacher i video under.
 
Liker du videoene, så er det fint om du kommenter, deler og abonnerer på videokanalen.
 

 
Knaltreset er på den “snille” veien opp til Skardåsen.
Kunstmaler Ralph Styker var med som vakt på slipp.
Solid og god informasjon om slipp og slipp plass.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 − 1 =