De går langt, bærer tungt og stortrives langt fra veier og folk. 

De går langt, bærer tungt og stortrives langt fra veier og folk. 

Birgit Villand fra Hovet i Hol i Hallingdal og Tyge de Boer fra Øystese i Hardanger trives godt i hverandres selskap. De har allerede gjort unna mange mil i sitt felles “2020 prosjekt”. Paret møtte hverandre i fjor høst. De inngikk da etter kort tid en avtale om å gå Norge på langs i løpet av 2020. De er allerede godt i gang og har allerede gjort unna etappen fra Egersund til Valdres.

De to begynte 20. april å gå sørover fra fra Hallingdal på ski og kom fram til Egersund på beina 20. mai. Etter å ha tatt toget tilbake og “bunkret” opp, så startet de opp igjen fra Hovet i Hol i Hallingdal 13. juni på sin vei mot Grense Jacobselv.

Birgit og Tyge planlegger å være framme der i september-oktober en gang. Da nettavisa Langsveien.no møtte de to på Fossheim bro i Vestre-Slidre, var kursen satt mot Røros. -Vi går gjennom Langsua nasjonalpark og videre mot Røros, forklarte de to. Grunnen til “omveien” var at de helst ville gå minst mulig langs veier.

Oppakningen er solide og sekkene veier henoldsvis ca.20 og ca. 30 kg.

For Birgit og Tyge var myggnetting, god sovepose og gode sko det viktigste å ha med seg på turen. -Vi har sovet uten telt noen dager, men myggen er for hissig, så vi får kjøpe oss et telt for å bruke videre forklarte de to i sommersola.

Neste år planlegger de to friskusene å seile Norge på langs, men før det anbefales det å følge  bloggen til de to. Les mer om forberedelesene og årets tur her: https://birgitogtyge.wordpress.com/blog-2/

Birgitte har forberedt turen godt og får ettersendt forsyninger (les bloggen), men sekken veier sine 20 kg. likevel.
To par sko. Et på beina og et par til tørk. Paret bruker også solceller til å lade mobil med.
Det er langt å gå, men de to har riktig tøy og utstyr med seg og å gå, det liker de!
Birgitte Villand og Tyge de Boer på Fossheim bro i Vestre.Slidre 19. juni 2020.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen + sixteen =