Velkommen til slåttefest!

Velkommen til slåttefest!

Lørdag 27. juni blir det slåttefest hele dagen i Rogne i Valdres.

Da innbyr Lena Maskin. avd. Røn “slåttefolk” fra hele dalføret til slåttefest/gras demo., langs Vestsidevegen i Rogne i Øystre-Slidre. Rune Roland i firmaet forteller at fra kl 12.00 vil det bli demonstrert diverse slåtteutstyr og -maskiner. -Noe av det er stort og har aldri før blitt vist her i dalføret, men vi har også med mindre og tradisjonelle maskiner for både småbrukeren og gjennomsnittsbonden.

Han forteller videre: -Den største og nyeste maskinen som demonstreres er en “Claas Jaguar 850  selvgående finsnitter”. -Dette er fremtidens forhøstere som kutter graset og blåser det rett opp i en henger som kjører det rett i siloen. Vi vil også vise en “Claas cargo 8400” selvlastende vogn med kutting for dem som har silo,men ikke vil bruke finsnitter.

Dette blir moro! -Maskiner og utstyr skal skinne og været blir garantert fint, forteller de tre “ånnekarene” i Lena Maskin avd. Røn. Fra venstre. Rune Roland, Torgeir Øyen og Oddvar Brestad. foto Roy Myrland/www.langsveien.no

Rune Roland forteller også silo blir mer og mer aktuelt i fremtiden og vil kanskje i større grad en tidligere erstatte rundballene på grunn av plastpriser og miljøhensyn. Det er ikke sikkert at det vil bli solgt så mange “finsnittere” her i fjellbygdene, men muligens vil det bli leiekjørt med noen framover. Men artig er det at vi kan få vist denne redskapen 27. juni.

Gresdemo skal etter planen rundes av ca kl. 18.00, men fortsetter med grilling, god drikke, trubadurmusikk og mulighet for en svingom på den nyslåtte enga.

Dansepartner må du event. ta med deg sjøl. Resten ordner Lena Maskin avd. Røn, på gården til Ola Kjetil Røe i Øystre-Slidre.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × three =