“A” til Å-bit

"A" til Å-bit

Sommer-norge er fullt av kulinariske opplevelser. Ofte er det enkle retter som virkelig står til “A” i karakter og slik er det på Å.

“Pølse i vaffel” er mossekråkenes favorittmat, men på Å i gamle Meldal kommune (Orkland kommune nå) i Trøndelag er enda en variant av vaffelen å få kjøpt.

“Å-bit” er favoritten i Å grendelag sin cafe. Å-stugu serverer en enkel men velsmakende meny til de som kommer innom.

Oda Sølberg Hoel og Ingrid Dragset Stene (bildet over) forklarte oppskrifta slik.

 

-Stekt vaffel, fylles med smelteost og kokt skinke/salami og brettes på midten. Pyntes med agurk og spises med kniv og gaffel!

På et av de fire(!) bordene i cafeen var det vaffelparty for både fastboende og "sommer-hjemvendte" . Fra venstre: Mari Edvardsen(Hamar), Bente Flotthagen, Kine Edvardsen (Hamar) med Mari Skjuleng på fanget og Mariann Krogstad (Hamar)
På et av de fire(!) bordene i kaffe barren var det vaffelparty for både fastboende og “sommer-hjemvendte” . Fra venstre: Mari Edvardsen(Hamar), Bente Flotthagen, Kine Edvardsen (Hamar) med Mari Skjuleng på fanget og Mariann Krogstad (Hamar)

God plass ute og hjemmetrangt inne
Godt skiltet
Til og med Odd Nordstoga har vært her og storkosa seg, i flg. opplslag på veggen.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − ten =