Vandring til Nidaros med Monica Martinsen. (Fullført!)

Vandring til Nidaros med Monica Martinsen. (Fullført!)

 

Artikkelen har blitt oppdatert hver dag av den 643 km. lange vandringen sommeren 2020. Siste dag øverst. Farget tekst er med lenker til mer info på eksterne nettsider.

Monica Martinsen er ei sprek og aktiv dame. Hun stortrives med vandrestav og ryggsekk. Om det er fottur langs Gjende eller “aust i fjellet” i Skrautvål, drøye timer på spinningsykkel i Drammen, eller “boot camp” i Valdres med solide spenst og styrkeøkter, så er natur og fysisk aktivitet viktig for den tidligere toppidrettsutøveren.

Monica Martinsen og venner på fjelltur i Langsua Nasjonalpark øst for Skrautvål i 14. juni 2020. Rundemmelen (til høyre) og Skarvemmelen er de markante fjelltoppene. Skogshorn i Hemsedal skimtes til venstre.

Monica liker å gå langt og har tidligere blant annet gått Pilegrimsveien gjennom Valdres (se videoer fra hele turen her). Den gangen i 2012 gikk hun i syv dager i strekk, gjennom et eventyrlig landskap og møter mange flotte mennesker på vandringen fra Hedalen til St. Tomaskyrkja på

Filefjell. Turen sitter fortsatt “fast i hodet” og det har i flere år fristet henne til å gå enda lengre i et strekk.

Nå i sommer fikk hun mulighet til en virkelig lang tur, og hun er nå på vei til Trondheim langs pilegrimsleden til Nidaros.

Forhåpentligvis kan vi følge Monica Martinsen, dag for dag, helt fram til Domen i Trondheim.

Dag. 28. De siste 25 km. inn til Nidarosdomen, pluss bilder fra avslutning Nidaros Pilegrimsgård.

Etter å ha vandret 643 km. fra Oslo til Trondheim, ble det en emosjonell dag for Monica Martinsen. Hun har, som tusenvis av andre pilegrimsvandrere, gått gjennom byer og bygder, over fjell og i daler og vært i “bobla” de siste ukene. Gå, spise og sove har vært det som har fylt dagene. Hun er ydmyk og takknemelig overfor alle som har bidratt til å gjøre turen til den uforglemmelige opplevelsen den har vært. Hennes far Helge Martinsen (71 år) som var med å gå fra Oslo til Lillehammer, var en solid medvandrer de første 10 dagene av turen. Underveies ble vandrerbekjentskapet med Anne Thelle og Sarah Leszinski en viktig faktor i den positive opplevelsen.

Under følger dagboknotatet, bildeserie og lenker fra den siste vandringsdagen.

Les også Laurents (16) og Knut Bjarne Rørvik sine oppdateringer fra deres pilegrimsvandring på Fb

Nidaros Pilegrimsgård.

Nasjonalt Pilegrimssenter

 

 

 

Dag 27. I dag ble 40 km (!!!) unnagjort fra Gumdalen til Gaulas bredd ved Øysanden camping.

Herlig felles frokost med Anne i bobilen i dag. Vi to gikk avgårde kl.08.20 med litt yr i luften, men deilig temperatur. Vidunderlig å gå slik sammen og ha gode samtaler langs leden.

Etter hvert ble det rast i en flott gapahuk, før myr-landskapet tok over. I Skaun var både kirke og menighetshus stengt, så rasteplassen ble under taket på skolen der.

Anne fikk tilbud om å overnatte i en flott lavu langs leden og valgte det. Jeg “gira opp” et par hakk og gikk for å komme helt til Gaulas bredd. Dermed ble det 40 km. i dag og klokka bikket 19.00, før bobilen var i sikte. Følte meg ikke sliten, selv om skrittelleren på mobilen sa over 52 206 skritt i løpet av dagen.

 

Dag 26. Fra Ulberg/Meldal Skyttelag til Gumdalen/Orkla skytterlag.

Våknet til en fantastisk fin dag med solskinn og solid frokost. Beina kjentes helt topp og endelig var det shortsvær igjen. Fikk stempel av Frode Fossmo i Meldal kirke. Besøkte bygdemuseet, og der var det fint! Rastet flere ganger og fikk flere gode hviler under dagen. På Løkken Verk  ble det tid til å besøke både gruve- og tog museumet. Jan Egil Stortholt fikk også et klapp på skuldra, der han stod på sokkel. Startet å gå 08.15 og avsluttet kl. 16.40 ved skytterhuset på Gumdalen. Ved smelteovnen i Svorkmo var det litt tidlig å avslutte etappen, så bakkene opp mot Gumdalen ble gjort unna før jeg logget inn i bobilen ved Orkla Skytterlag. Fikk endelig besøk av Anne Thelle igjen til middag. Det var helt topp  å kunne dele etappeerfaringer siden sist og samtidig planlegge neste dags etappe. Anne skriver dikt hver kveld, så det blir spennende å se om de blir publisert!

(Ang. mølerens Iren i bildeserien)

Dag 25. Fra Kjønnmoen til  Meldal Skytterlag/Ulberg.

-Nå begynner det å nærme seg veldig “norges kosligste by”!

Startet å gå kl. 09.00 på en etappe som skulle bli litt trøblete. Lett regn på formiddagen men sola kom utpå dagen. Litt på asfalt i starten, men i hogstfeltet ved Voll blei de utfordrende pga. av manglende /usynlig merking. Droppet å gå nedom Rennebu kirke, da den så stengt ut. Det var en “glipp”, for der stod Anne Thelle, som jeg har gått tidligere etapper med, og både vinket og plystret uten at jeg registrerte det.  Gjør en stopp der på returen, da Anne anbefalte å høre på kirketjeneren der. Avsluttet etappen kl 17.15 noen hundre meter unna leden. Parkeringsplassen til Meldal skytterlag var ideell soveplass etter 28 km. vandring denne dagen.

Dag 24. Fra Fagerhaug til Kjønnmoen i Rennebu.

Dagens etappe ble på 29 km. Startet 08.00 og var ferdig 15.30. Vondt å sette beina i skoa i dag, da jeg hadde nytt gnagsår på helen. Ikke så krevende etappe, med  rett fram gåing påvei. Litt sølete på slutten etter noen haggel og regnbyger. 

Kjønnmoen jernalderbosetning i Rinndalen

Dag 23. Fra Smedgården camping til Fagerhaug (Oppdalsporten).

(Klikk på bildene under for full størrelse)

Tidlig opp og i gang med vandringen kl 06.50. Fint lett overskyet, som gikk over til sol i dag. Leden gikk mye i kryss og tvers og jeg ble søkk vårt på beina etter en halv time. Det igjen ble til gnagsår. Ved Dovre kirke kom jeg i prat med ei som anbefalte en kikk innom Fjellrosa på Fb. Flott produkter, laget av Synnøve Stensheim, som også har laget messehagelen til Dombås kirke. Det ble ellers en tung dag for legger og lår, men veien gikk strakt nordover litt oppe i lia. Avsluttet kl 13.20 ved Fagerhaug. Der var det parkeringsplass for skiløpere og parkeringsavgift på 30.- blanke i kassa. Flott utsikt vestover og sørover og Oppdalsporten lå bare noen hundre meter nedenfor. Den ble besøkt for både å spise og en deilig dusj der. Totalt ble det 25. km pilegrimsgange i dag. (Klikk på bildene under for full størrelse)

Dag 22. Fra Vårstigen i Drivdalen til Smedgården Camping i Dovre.

Dagens etappe startet kl. 07.40 og ble “to i en”. Pga. coronastengt på Ryphusan gikk jeg direkte til Smedgådren camping. Klokka var 16. 30 da jeg lastet opp vaskemaskinen der etter 32 km. vandring. 

Fra utgangspunktet på Vårstigen var det høydemeter hele veien til rett før Ryphusan. Det var en nydelig dag i fjellet og perfekte forhold å gå i. 6-7 grader ved start og lue og votter gjorde godt da. Det ble litt vind i høyfjellslandskapet, store deler av turen gikk i. Rasten i dag foregikk i le bak en stein på verdens tak! Vinsterdalen er finere enn finest og ca 6000 storfe og småfe beiter her. Rett før etappen var over besøkte jeg St. Mikaels pilegrimskapell. Et spesielt nydelig sted, som også er tilgjengelig for veifarende som svinger av mot Vinsterdalen fra E6. Denne etappen var både vakker og “sterk” og noe jeg aldri har trodd jeg skulle få oppleve. Den uforglemmelige fine dagen, ble toppet med middagen klar i bobilen da jeg kom dit!

Dag 21. Fra Hjerkinn til Vårstigen i Drivdalen.

PERFEKT TURVÆR I DAG! 8-9 grader og opphold. Ble litt høydemeter i starten fra Eysteinkyrkja kl.09.30. Fantastisk tur over fjellet og fenomenal utsikt alle veier. Gikk litt sammen med Anne Thelle igjen i dag og det var trivelig. Tok ei vaffelpause på Kongsvold fjellstue, før de siste kilometerne nordovder til Vårstigen i Drivdalen. Logget inn i bobilen på Statens Vegvesen sin rasteplass der kl. 14.00 etter 15.5 km.

Vårstigen: https://no.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5rstigen

Pilegrimsleden.no

Dag 20. Fra Fokstua til Hjerkinn.

24.2 km ble gått fra kl.08.30-15.00 i 7-8 grader. Vått langs leden i dag, til Eysteinkyrkja, men flott etappe og vidunderlige dusjer på Frich’s på Hjerkinn. Gikk også en tur opp på Viewpoint Snøhetta i kveldinga. Flott utsikt og flott tur.

Dag 19. Fra Budsjord til Fokstugu.

Vidunderlig å våkne på Vollheim camping igjen. Vi kjørte tilbake dit etter gårsdagens etappe.

Etter god frokost i bobilen, ble jeg satt av i veikrysset opp mot Budsjord pilegrimsgård kl 09.30. Det var meldt regn for hele dagen, men jeg slapp unna! Tåka kom sigende etter hvert, men var alltid på god avstand. Traff på pilegrimsvandrer Anne Thelle, som også har gått hele leden fra Oslo, igjen.

Hun har jeg gått sammen med før på en etappe og det var trivelig å ha følge over fjellet opp mot Fokstumyra. Det blåste 10 m/s på høyeste punkt, men vinden roet seg videre inn på fjellet.

På Fokstua stod bobilen oppvarmet og med maten servert. Anne Thelle og jeg fikk også besøk av pilegrimsvandrer Sarah Leszinski der.

Et godt og trivelig møte ble det rundt spisebordet, før de to jentene gikk videre mot Hjerkinn for “villcamping” langs leden. Dagens etappe på 14 km. var litt våt og sølete og ble avsluttet kl. 14.30.

Dag 18. Fra Vollheim Camping/Dovreskogen til Budsjord.

Første natta jeg sov i bobilen vår på turen og det var helt greit. Sov godt. Dagens etappe var lettgått, men med stigning opp fra lågen mot fjellet. Fikk litt regn på slutten av etappen. Besøkte “Bruktsjappa” med sitt mangfoldige og fine sortiment (mulig det blir kaffekannekjøp der på returen) og “Jetta Kafeteria”, som serverte vidunderlig god mat i Dovre sentrum. Fra Dovre kirke og opp til Budsjord var det god info i pilegrimsboka om både Tofte kongsård og Olav’s kilda ved der den gamle kirken stod.

 

Dag 17. Fra Otta til Dovreskogen og Vollheim camping.

Avgang kl. 07.45 fra Otta. 5 grader i lufta og vottene kom på de første kilometre. T-skjorte vær kl.12.00. Igjen en dag fylt av vidunderlige steder og uforglemmelige utsikter. Gudbrandsdalen er fortsatt full av åser “på tvers”, så  det ble noen høydemeter langs lågen i dag også. Leden gikk forbi Jørundgårdi Sel, den kan du lese mer om her https://no.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8rundgard_Middelaldersenter. Vollheim camping var en fredfull og fin plass å overnatte på. I dag kom følgebilen på plass. Ferdig på leden kl.15.15 og med fornøyelige 21.5 km i “banken”.

 

Dag 16. Fra Kvam til Otta.

Var i gang å gå kl 07.45. Intens i etappe i dag og nok høydemeter. Kl 15.00 entret jeg Otta sentrum og 20.5 kilometer langs irrgrønne lågen var gjennomført. (Klikk på bildene under for å se i full størrelse)

Dag 15. Fra Sygard Grytting til Kvam.

Startet vandringen kl. 08.45 etter en god natts søvn i korte senger og en herlig frokost. Fantastisk utsikt over Gudbrandsdalen på dagens etappe. Slo følge med Anne, som også hadde gått fra Oslo, noen kilometer. Logget inn på Kirketeigen camping i Kvam kl 15.30, etter 22 km. vandring.

 

Dag 14. Fra Ringebu til Sygard Grytting i Hundorp

Etter en herlig natts søvn i “Bittes Gjestehus”, fulgte Britt Nilsen meg 3-4 kilometer på dagens vandring. Flott vær å gå i. Dale Gudbrands Gård i Hundorp var åstedet da Kolbein den sterke “klina” slegga i gudebildet og Olav Haraldsson fikk både hersen og folket hans til å konvertere fra den gamle trua til kristendommen (i flg. historia).

Krusifikset som Kåre Holshagen fra Heidal har skåret ut, er av ypperste treskjærerkunst og vel verdt å besøke. Det henger  på veggen i kapellet på Dale Gudbrands gård. Krusifikset er skåret ut med en helt unik nøyaktighet. Et krusifiks som huskes!

Sygard Grytting var målet for dagens etappe, som ble på 17 km. og som varte i 6 timer. (Mere tekst under bildene. Klikk på de for full størrelse).

Soluret har ei spennende historie: I 1960 gav Dale-Gudbrand, laget for «eldre dølar» i Oslo, eit solur til Skjennungstua, lagseigedomen til Gudbrandsdalslaget i Oslo. Ein markerte da 10-årsjubileet for Dale-Gudbrand og 40-årsjubileet for Gudbrandsdalslaget. Soluret vart laga av ingeniør Otto Imset, som seinare var formann i Dale-Gudbrand. Soluret skal vere det første som viser både klokkeslett og dato, og har elles andre tekniske finessar. Soluret på Skjennungstua var bakgrunnen for at Otto Imset fekk oppdraget med å lage det store soluret i Vigelandsanlegget i Oslo. Da Gudbrandsdalslaget selde Skjennungstua i 1992 vart soluret teke ned. Nå har det fått permanent plass på Hundorp, i samarbeid mellom grunneigar Rasmus Stauri, Gudbrandsdalsmusea, Pilegrimssenter Dale-Gudbrands Gard og Stiftinga G-Kultur. Soluret vart avduka ved eit arrangement søndag 10. september 2017. Første del av programmet gjekk føre seg i Einbusalen, og her medverka Per Gunnar Hagelien, senterleiar i Pilegrimssenteret, Jon Suleng, varaordførar i Sør-Fron kommune, Rasmus Stauri, som har gjeve grunn til soluret, Torveig Dahl, direktør i Gudbrandsdalsmusea, Knut Hovslien, styreleiar i G-Kultur, samt Reidar Skjelkvåle, Rasmus Stauri og Tore Jørgen Rødølen frå Gudbrandsdølenes Spelmannslag. Etter kaffen gjekk Tom Willy Rustad, fylkesmusikkarkivar, i spissen for deltakarane med toradar-musikk. Ved soluret hadde Knut Hovslien ein kort presentasjon av historia om soluret og takk for det gode samarbeidet som hadde gjort det mogleg å få det plassert på Hundorp. Deretter foretok han og Jon Suleng den høgtidelege avdukinga av soluret. Bjarne Jensløkken, nestformannformann i Gudbrandsdalslaget i 1960 da soluret vart sett opp på Skjennungstua, kunne fortelje at det manglar ein streng inne i uret, som viser dato og månad. Tom Willy Rustad avslutta med å spele eit par låtar på fløyte. Det var i alt ca 25 deltakarar i arrangementet, som var prega både av god stemning, litt høgtid og myskje «historisk sus». Soluret har fått ei veldig fin plassering, og ved sidan av sjølve uret er sett opp ein jarnstolpe der plaketten med tekst om uret er festa. Arbeidet med plasseringa av soluret er ikkje ferdig, og dette vil utstå til våren 2018. Det gjeld bl.a. kalibreringa av uret, altså riktig innstilling i forhold til solgang. Jon Suleng arbeider i Oppdal Skifer, og han lova å få laga til ei skiferplate i passe storleik som soluret kan plasserast på, dette vederlagsfritt for oss. Det kom også forslag om at det bør ordnast med ein monter/ei kasse i plexiglas som soluret kan stå inne i, for å sikre det mot ver og vind og besøkande som kan kome til å øydelegge det. Plakett-tekst: Soluret frå Skjennungstua Ein arv etter Gudbrandsdalslaget i Oslo

Dag 13. Fra Tretten til Bittes Gjestehus i Ringebu.

Gikk fra 09.00-16.15. Da var jeg i Ringebu etter 26.5 km. Fint vandre vær og 17-18 grader. Møtte en annen pilegrimsvandrer fra Nesodden i dag, som også hadde gått hele veien fra Oslo. Slo følge de siste 3-4 km inn til Ringebu. Avsluttet dagen med berlinerbolle fra Bunnpris på Bittes Gjesthus. Helt perfekt og trivelig sted å overnatte.

Klikk på bildene for full størrelse:

 

Dag 12. Fra Øyer til Tretten og Glomstad Gjestehus.

6 timer ca vandring og 21 km. unnagjort i dag. Fin vandring i et perfekt turvær 22-23 grader. Flott natur og utsikt med flere benker langs leden. Litt sliten i høyre hofte, med det var glemt kl 19.30 da det var nydelig middag på Glomstad gjestehus.

 

Dag 11. Fra Lillehammer til Øyer.

Vidunderlig frokost kl. 07.30 på Lillehammer Vandrerhjem, som overgikk alle forventninger! Begynte å gå kl. 08.10 gjennom en fenomenalt godt merket by. Lillehammer kan det å ha gjester, om det er OL folk eller en fattig vandrer. Fin etappe og i dag kom regnet. Gikk ca. 18 km. før jeg logget inn på Nermoo hotell kl. 13.30. Flotte omgivelser og en deilig vandrerdag!

Tjodvei https://no.wikipedia.org/wiki/Tjodvei

Nermo hotell https://nermohotell.no/

Lillehammer Vandrerhjem 

Sjeldent at det ikke er folk her i Storgata i OL byen.

Dag 10. Fra Biri til “Lillyhammer” med imøtekommende folk.

Dagens etappe ble på 27 km. i sommervarmen langs Mjøsa. Jeg begynte å gå fra Biri kl. 07.10 og sjekket inn på trivelige Lillehammer Vandrerhjem kl. 16.30. Hadde da vært innom Lillehammer kirke og blitt tatt vel i mot av hjelpsomme folk der. Potetgrasset “blømmer” ikke Brøttumsbakka ned, slik Alf Prøysen sang (hør her), men grasslåtten gikk for fullt langs norges største innsjø.

Dag 9. Fra Gjøvik til Biri og vidunderlige “Husmannstuggu”.

Mellom kl. 08.10-16.30 ble det ca. 22 km med mange høydemetere og fantastiske opplevelser langs leden. Varmen krevde sitt og asfalten “sugde”, men formen er bra. Det å “logge” inn på Husmannstuggua er en drøm. Vidunderlig sted å overnatte.

Her er dagens etappe, med mere info på kartet: https://pilegrimsleden.no/kart/XRRqCVhttps://pilegrimsleden.no/kart

Dag 8. Fra Kolbu til Gjøvik.

-Og vannet steg.

Flotte bygder og fin vandring i dag. Varmen var intens i dag og det blei litt strabasiøst langs Mjøsa. Der var det høyvann og flom. Overnatter på Gjøvik Vandrerhjem. Flott og tilrettelagt sted å roe ned etter 22.9  km på Pilegrimsleden på Toten. Var i gang å gå 07.30, framme på vandrehjemmet 16.30.

Dag 7. Fra Holthe gård på Kolbu til Hoff kirke på Lena.

Et god søvn og god frokost på Holthe gård, begynte vandringen igjen kl. 09.20. Varm dag og 26 grader i skyggen, medførte et par hviler ekstra. Framme på Lena og Hoff kirke kl 16.30. Etappen var på 16. 7 km. Tærne sliter litt nå, men bacymicin og plaster hjelper sikkert. Ble tatt vel i mot av superhyggelig dame fra Bygdestua. Fikk lov til å slå opp telt ved kapellet og fri bruk av nyoppusset toalett. Snadder med “karbis og egg” på Hoff gjestgiveri!

Dag 6. Fra Hadeland til Toten over “Femmilsskogen”.

Tok farvel med Marit Tingelstad kl. 08.30 etter at hun hadde servert en vidunderlig frokost. Stor takk for omsorg og gjestfriheten din.

“-Etappen i dag var fra Tingelstad til Dyste på Østre Toten. Mye motbakker fra Brandbu til Høgkorsplassen (757 moh.!!!). Etappen ble totalt på over 3 mil og vi var framme på Holthe gård kl. 20.05.

-Det blir bra. Oppmuntrende ord til pilegrimsvandrerne.

Om Høgkorsveien og Høgkorsplassen på Wikipedia

Dag 5. Fra Jevnaker kirke til Marit Tingelstad.

Dagens vandring står beskrevet med Monica Martinsen sine egne ord nederst i denne oppdateringen. Marit Tingelstad sin gjestfrihet og omsorg ved dagens mål var uforglemmelig å oppleve. 3 åringen “Brid Arne” og hesteier Arne Bjekely ønskes all lykke på travbaner i inn og utland og Aasmund Olavsson Vinje sitt gravsted var en “sterkt” sted å besøke ved Søsterkirkene. Tingelstad gamle kirke står det mere om under.

“Stolpejakt” langs Pilegrimsleden til Nidaros.
Assmund Olavsson Vinje sin ord fra “Ved Rondane” skjedde her. “-Eg finner vel eit hus som vil meg hysa når soli heim til notti vil meg lysa.”. Han døde 31 juli 1870 her. Bysta på Eidsbugarden er stor og flott og ser mot Falketind. Det var en spesiell følelse å stå her ved graven til den store dikteren og den fenomenale vandrer og fjellkar. Jeg har vært så heldig og privieligert, som har fått oppleve noen av de samme fjell og daler han en gang også så.

Omtenksom og gjestfrie Marit Tingelstad serverte rabarbrasuppe og hjemmebakst.

Møtet med Marit Tingelstad var uforglemmelig. Ei fenomenal dame med all den kunnskap og klokskap en kan ønske seg. Rabarbrasuppe og hjemmebakst som få andre gjør etter! Dette var gourmet av ypperste klasse-
Vidunderlig bilde av ei flott kirke. Tingelstad kirke er trolig oppført på 1220 tallet.
Marit Tingelstad forteller og forklarer.
Av interiøret i Tingelstad gamle kirke er det er kun krusifikset og steinalteret som er igjen fra middelalderen. Det nåværende interiøret er fra 1500- og 1600-tallet. Prekestolen er datert 1579 og skal være vår eldste bevarte prekestol, mens altertavlen er malt i 1699.
Kirkene våre er flotte “skatter”.
Marit kan det meste som er verdt å vite om Tingelstad gamle kirke.
Våpenskjold er malt på nordveggen i stort format. Det er datert 1632 og motivet viser det dansk-norske riksvåpen fra 1559.
Vinduene har sluppet lyset inn her i 800 og veggene er av stein.
Til minne om.
Tenk om vegger, gulv og benker kunne snakke.
Her er dagens dagbok, om noen vil lese den.
Tid til tanker og hvile langs pilegrimsveien.

Dag 4. (Nå er ti mil unnagjort!)

10 mil er allerede unnagjort og det gjorde godt med ei natt på Klækken hotell! -Skepsis og usikkerhet for hvordan dette skulle gå er som blåst bort! Jeg stortrives langs pilegrimsleden og det har vært uforglemmelige fine opplevelser allerede. Men, det skal gås ca 2 mil med sekken på ryggen hver dag.

Fra Ringerike til Hadeland. God vandring i lett gått terreng. Det er så mye hyggelige folk og det er så fint landskap! (Kart over området her)

De fargeglade steinene var artig pynt.

En blir glad av å se farger og hvor fint folk gjør det langs veien.

Bokboden var både fin og vel fyllt.
Jevnaker kirke er ikke i Edens hage, men fint er det her. Nå var det godt å nå målet for dagens etappe. Beina er litt bedre og det var en fin vandring i dag.

Dag 3.

På Sundvolden måtte teltet settes opp. Myggen blei for hardhent utover kvelden.

“Mygg helvete” tok helt av under dagens vandring!
Det ble omvisning i både Norderhov kirke og i Haug kirke. Prekestolen er Haug kirke i Haugsbygd.
Haug kirke ble restaurert i 1878. Kirken fikk da ei ny altertavle, med et maleri som forestiller Jesu dåp, malt av Axel Ender og forært kirken av Turid Strand.
Klekken hotell er et vidunderlig sted! Det blei tak over hodet, ferdiglaget gourmet mat og myk seng som avslutning på dagens etappe fra Sundvolden. Gnagsårene under tærne kjennes, men en dusj og god natts søvn hjelper sikkert på det.
Om etappen: begynte å gå fra Sundvolden 07.30 og framme på Klækken Hotell ca 15.30. Ca 18 km. lang etappe med mye åker og asfalt, pluss enorme mengder med mygg!

Dag 2.

Fra Bærumsmarka og gjennom Lommedalen før veien gikk over til Sundvolden.

Kaffe på golfklubben i Lommedalen. Dette var tidligere en av sauegårdene til godseier Løvenskilold.
Den Bergenske Kongevei over Krksogen har ei spennende historie. Les den her
Amtsbrua
“-Vi startet kl 06.30 og gått i mye motbakker. Veldig varmt men vi drikker mye. Gnagsår på alle tær pga varmen, men vi plastrer så det går veldig greit. Håper å komme til Sundvollen i dag, har ca 12 km igjen. Har hatt en lang rast i skyggen nå ved Amstbrua. Lite strøm igjen nå, men lader på Sundvollen. “
Alle gode tanker til Asgeir Larsen på Sporten Beitostølen, som anbefalte denne sekken.
Beina har fått kjørt seg i varmen. Endelig er de kalre for lufting på Sundvolden.
Verdens beste vann å bade i etter en slik dag. Tyrifjorden er vidunderlig!
Det blei noen skikkelige vannblemmer i dag. Godt med lufting og hvile noen timer nå.

Dag 1.

Dag 1. Fra starten ved Gamle Aker Kirke i Oslo og vestover gjennom byen til gapahuk og første overnatting i Bærumsmarka ved Øverland Gård.
Dag 1.
Fra starten ved Gamle Aker Kirke i Oslo og vestover gjennom byen til gapahuk og første overnatting i Bærumsmarka ved Øverland Gård.
Dag 1. Fra starten ved Gamle Aker Kirke i Oslo og vestover gjennom byen til gapahuk og første overnatting i Bærumsmarka ved Øverland Gård.
Dag 1. Fra starten ved Gamle Aker Kirke i Oslo og vestover gjennom byen til gapahuk og første overnatting i Bærumsmarka ved Øverland Gård.
Lett å finne fram i Lillehammer.
Lågen er både sterk og “feit” nå når siste rest av flomvannet skal ned i Mjøsa. Og toget.. Det går fram og tilbake, jeg går framover,)
Vaffel lunch fra Lillehammer Vandrerhjem i buss skuret under regnbyga
Klikk på lenken over for å få greie på hva en “Tjodveg” er for noe.
Langs leden
Fakkelmannen løper fortsatt.
LUXUS på Nermo Hotell
Vandrer med freidig mot.

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen + seventeen =