En gledens dag for Blindeforbundet i gamle Buskerud – Viken får utvidet TT-ordning

En gledens dag for Blindeforbundet i gamle Buskerud -  Viken får utvidet TT-ordning

I dag ble det gjort kjent at Regjeringen tildeler Viken fylkeskommune 13 millioner kroner, slik at flere brukere får utnyttet den utvidede TT-ordningen.

Pengene skal gå til brukere i gamle Buskerud fylke, med unntak Drammen og Ringerike, opplyser Samferdselsdepartementet.

Daglig leder i Blindeforbundet Buskerud, Karine Strand Kløvtveit, forteller at dette vil bety mye for medlemmene i gamle Buskerud fylke.

– Regjeringen ønsker et godt og enkelt tilgjengelig kollektivtilbud for alle. Gjennom gode transportordninger og bedre infrastruktur skal flest mulig kunne ta del i arbeidsliv, skole og sosiale aktiviteter. Det er gledelig at vi nå kan tildele Viken fylkeskommune 13 millioner kroner for å innlemme enda flere i den utvidede TT-ordningen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

–Buskerud fylkeslag er selvsagt veldig glad for at svaksynte og blinde får utvidet TT-ordning, men skulle selvsagt ha med alle også i Drammen og Ringerike. En utvidet TT-ordning betyr et mer selvstendig liv og anledning til økt deltakelse og aktivitet i både Blindeforbundets regi og samfunnet ellers, sier Strand Kløvtveit.

De 13 millioner kronene tildeles for 2. halvår i 2020. Det er Viken fylke som har søkt om disse pengene.

Bildet viser en person med hvit stokk som er vei inn eller ut av en Taxi.

Ordningen med tilrettelagt transport for funksjonshemmede (TT-ordningen) er et transporttilbud for funksjonshemmede som ikke kan bruke ordinær kollektivtransport. Den utvidede TT-ordningen er en statlig ordning som kommer i tillegg til den fylkeskommunale. Sammen gir de to ordningene brukere med særlige behov, fortrinnsvis rullestolbrukere og svaksynte/blinde, et tilbud om 200 enkeltreiser per år.

Les pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet her


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen + 18 =