Piloten.

Piloten.

Ola Erik Melbye fra Øystre-Slidre driver til daglig med sanblåsing og billakkering. Han har godkjent motorkjøretøyverksted i Rogne og driver med oppretting og lakkering på Fagernes. Men, han trives også veldig godt der oppe hvor fuglene flyr. Rett som det er lufter seg sjøl (og kjente) over Valdres og Jotunheimen sine daler, flyer og vidder.

Sjøflyet han flyr er Valdres Flyklubb sin “Super Cub”, med kjennetegnet LN-HAV. Sjøflyet trenger noen hundre meter med “fritt vann” for å ta av og lande og det har sin faste plass ved brygga ved Scandic Valdres på Fagernes.

Flyklubbens medlemmer har stadig et våkent øye med om “varmen er løs”, i skogen eller på fjellet, etter at de har tatt av fra sin base på Fagernes Lufthavn, Leirin.

Ola Erik Melbye forteller at den lengste flyturen i sommer gikk til Bjorli, men stort sett så blir det til at jeg flyr her i området, forteller han. Utover høsten blir det vel et par turer dit det er lov å lande, men det er uvisst hvor det blir,  avslutter den aktive piloten praten. Han virkelig elsker å være fri som fuglen!

Thorbjørn Kampen sine bilder fra en skikkelig luftetur med mye termikk følger under.


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine − six =