Fredag 4. kan du både handle og lære å dyrke “Valdreshvitløk” på Fagernes.

Fredag 4. kan du både handle og lære å dyrke "Valdreshvitløk" på Fagernes.

Fredagsmarkedet til Vestoppland Fengsel avd. Valdres 4. september, er mellom 11.00 og 15.00.

Denne dagen kan du også lære å dyrke din egen hvitløk av Torstein Jæger Dahlen. Mellom 11.00 og 12.30 vil han gi råd og tips om setting og dyrking av hvitløk i småhager i Valdres. Torstein har selv erfaring med dyrking både på hytta 1050 moh og hjemme på 400 moh og kjenner det norske hvitløksmiljøet bedre enn de fleste.

Bildet over fra venstre: Fornøyde torghandlere etter det første fredagsmarkedet denne sesongen forrige fredag. Konsulent Anne Knutsen, gartner Anders Nordrum og dugnadshjelper Jan Arne Sebuødegården var spesielt fornøyde med at flere kunder kom langsveisfra for å handle. -Til og med flere fra Hallingdal og Oslo kom for å handle, kunne de fortelle.

Sesongstarten for markedet forrige fredag var en formidabel suksess med over 100 meter kø ved åpning og flere hundre kunder utover dagen. Foruten den populære hvitløk selges også flotte grønnsaker som de innsatte og ansatte ved “Slidreøya” har dyrket fram i sommer.

Klart for nytt fredagsmarked med full “Coronasikring”. Kun 10 og 10 kunder bak sperrebåndet av gangen, pluss antibac og god avstand. 

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seven − 5 =