"Cheyst (skrives Cześć), foto, gazetta Gui, Brunlanes, og internett" , er ment å bet

 

"Hei, jeg tar bilder for ei internettavis fra Gui her PåNEset".

Det var åpningsreplikken som fungerte, sammen med "bitte-litt" fingerspråk,  i Jordbæråkeren på Askeskogen i kveldinga onsdag. Resuløtatet blei "3 øyeblikk" fra 3 gjestearbeidere.

 Det plukkas bær her ute nå, mye bær er på gang, og da trengs det mange hender til å plukke de bæra. Det er 20 sesongen for noen av plukkerane.

 

På nordsiden av Rv. 302 over Askeskogen er det en "deilig liten jordbæråker"(flere jordbæråkere er på 10 talls 1000 kvadratmeter!). Den blei plukka "rein" i går kveld, men er sikkert klar for plukking igjen snart. Det var mye og fine bær i de velstelte radene.

Jordbæråiker Foto Roy Myrland 

Vannrør og vannspredere er flytta tl siden litte grann , sånn at jordbærpellerane kan komme til. Tørken er ekstrem nå, og jordvanninga har berga mange avlinger her ute i år.

av jordet Foto Roy myrland 

Ei kasse jordbær på vei av jordet. 6 nyhøstede kurver i hver hånd blir umiddelbart etter plukking flyttet til "pakkeavdelingen".

Kart og Moden Foto Roy Myrland 

Det er mye kart og bra med bær under bladene.

plukkere Foto Roy Myrland 

Adriana og Darek hadde knapt nok tid til å kikke opp fra den bugnende og lettpella randa, lite ugrass og store bær! betyr det! Det å nevne "stikkordene" Adam og Wisla (uttales ca. Wiswa) hjelper også på om en ønsker å få kontakt med noen av våre gjestearbeidere med "Ørn i flagget og PL" på bilen

Agatha Foto Roy Myrland 

Agatha er godt kjent her i Brunlanes. 20 sesonger på diverse jorder medfører en lokalkunnskap som mange av oss andre ikke har. Agatha kan også "bra" norsk!

 Klikker du her, kan du se flere artikler med Nasjonalhelten "Adam fra Wisla"

Fotos/tekst. Roy Myrland 12.06.08