Tekst og foto: Roy Myrland. 26/6-2008
Tagger: Oversettelse Google Folk Hendelse Polski

Det å skulle lære noe nytt for gamle, sære og til tider "småvrange og tunglærte"gubbær eller kjerringer går som kjent ikke.

Men, når nå PåNeset.no har lesere i ca 1/4 del av verdens land hver mnd. 53 stk iflg den siste statestikken til serveransvarlig one.com i Danmark, er det greit å "late" som en kan litt mer enn en lærte på Hedrum U. skole på tidlig -70 tall når en skal lese eller svare en mail fra Polen eller Holland feks.

Stor var da overaskelsen at det faktisk nå går ann å få oversatt fra allverdens språk direkte på Google. Søker du søkerord som kommer opp i andre språk kan en få oversatt bruksanvisninger og nyheter fra hele verden direkte, om en gjør det via Google. Best er oversettelsesverktøyet du finner HER Det oversetter det en "limær" inn om det er mail eller anndre greier ABSOLUTT med en gang. Dessuten har "verktøyet" den funksjonen at du kan skrive inn spesifike nettsideadresser og få oversatt de også direkte!

 

Det er kanskje litt dumt å inrømme, det er moro noen gagner også  da, å lære noe nytt!

 

Ps. Det finnes sikkert andre verktøy og andre søkermotorer som  fungerer på samme måte eller bedre, men Google gjør det godt nok..

Tekst Roy Myrland 26.06.08